Tuesday, October 28, 2014

Turuntautinen meno jatkuu


Ihmettelen kauhiasti eilistä valtuustofarssia. Miten on mahdollista että asia äänestetään pöydälle kokoomuksen ja demarien toimesta koska heidän omia sanojaan lainaten, lopputolos näytti epävarmalta Siis heille epäsuotuiselta. Miten tällainen on mahdollista? Sotii hyvää menettelytapaa vastaan.

Muistan takavuosilta ensimmäiset Lasten kulttuuriviikot. Luovan Toiminnan toiminnanjohtaja ja Satu jotakin käyttivät tuntityöntekijöiden palkkarahat kulttuuriviikon kustannuksiin. Porukka huomasi, sen jälkeen kun oli tehnyt vapaaehtoistyötä kulttuuriviikkojen hyväksi, olevansa palkatonna lomautettuna. Tuntityöntekijät pitivät kokouksen, laativat kirjeen kaupunginhallitukselle että menettelytapa tutkittaisiin. Pomo soitteli ja painosti. En tiedä kenen pöytälaatikossa valitus makasi, kunnes kaksi pomon miesystävää kävi sen hakemassa pois ja valitus tuhottiin.
Minä ainakaan en saanut koskaan kadonneita palkkarahoja takaisin.
Voi tietenkin kuvitella millainen työyhteisö oli sen jälkeen.

Hieman myöhemmin tuli lama
ja kaikki sijaiset ja tuntityöntekijät poistettiin kaupungin palkkalistoilta. Itse en ollut enää mukana tekemässä valitusta kaupunginhallitukselle koska Seikkikseen oli palkattu pomon ja apupomon lapset töihin. Saihan kuulemma kuvanveistäjän rouva vakituisen pestin ja lienee siellä vieläkin ateljeehommissa. Kaupunginjohtaja Maija Kyttä (kok.) hylkäsi valituksen nepotismista. Minun nimeäni ei sillä listalla ollut.

Turun eilinen päätöksenteko on härski. Turussa menestyvät härskit henkilöt ja niitähän riittää.

No comments: