Thursday, October 23, 2014

Miljöösuojelta ja suojeltu puutaloalue

...tarkkaa vastausta kysymykseenne on vaikea antaa miten kyseiset termit eroavat toisistaan, mutta asemakaavassa olevat merkinnät ovat ne jota kullakin tontilla noudatetaan. Esim. tällä tontilla kaava sanoo mm.seuraavaa " Asuintalojen ja rivitalojen korttelialua, jolla ympäristö säilytetään uudisrakentaminen ja olevaan rakennukseen tehtävien muutostoimenpiteiden yhteiydessä on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen että rakennuksen muoto ja julkisivukäsittely noudattaa ympäristön perinteistä rakennustapaa ja väritystä. Julkisivu tulee tehdä puusta ja peittomaalata.

Silleen. Lonttisten puutaloalue ei taida olla miljöö, eikä suojeltu puutaloalue. Siispä katonkorotukset ovat talon hyväksi tehtäviä parannuksia. Katon olisi voinut korjata kyllä korottamattakin ja jos jotain pitäisi tehdä niin madaltaa mieluummin.

Onkohan museovirasto tehtäviensä tasalla nykyään, vai saneleeko jokin taho mitä mieltä he saavat olla?

Tähän rakennuslupaan ei kuulemma sisälly koristeikkunoiden poisto ja sunan rakentaminen korotuksen jälkeen. No ainahan voi yrittää korotusten jälkeen hakea erityislupaa kun korotuskin on tehty.

Minusta rakennusviraston lupa ei anna lupaa alakerran asunnon puolelle tuloa ja asukkaiden häätämistä kodistaan. Koko katon korotus on tarpeeton ja lähti liikkeelle yläkerran asukkaan saunanteko haaveista. Muille puutaloalueille tiedoksi että tämä on ennakkotapaus ja sellaisena arveluttava.
Ja yhtiövastike varmaankin nousee.

Turussa on tänään pikkupakkanen ja ajoittain aurinko paistaa.

No comments: