Tuesday, October 21, 2014

...Aikojen aamussa käyskenteli Mansikki Turun torilla...?

Valtuutettu Jarmo Rosenlöf kertoi kyselytunnilla kirjastossa miksi kirjasto rakennettiin kaupungin omalle tontille eikä Turun Sanomien omistamalle vastapäiselle tontille. Syynä oli tontin omistajien ahneus ja sinne olisi pitänyt rakentaa kaupungin kustannuksella parkkihalli. Nyt kun KHO ei ole myöntänyt valitusoikeutta kaavamuutokselle, sama taho on kytkyssä Toriparkkiin eli vaatii parkkipaikkoja toriparkista. Onko niin että mikäli Toriparkki hanke kaatuu ensi maanantain valtuuston kokouksessa, kaatuu myös Torinkulman rakennushanke.
Kyselytunnilla oli henkilö joka oli ollut Julian rakennustyömaalla aikoinaan ja kertoi että Aurajoen vettä tulvi työmaalle kun perustuksia kaivettiin. Tämä oli dokumenttia Toriparkin kannattajille jotka väittivät ettei torilla niin tapahtuisi koska se on kuulemma vanhaa heinämaata, jossa varmaankin aikojen aamussa Mansikki käyskenteli.(!?)
Toriparkki menee geopoliittisessa linjassa jossa peruskallio ja savimaa menevät Toriparkin kannalta ikävässä linjassa. Esimerkiksi ortodoksikirkon toinen puoli on peruskallion päällä, toinen puoli kelluu savipatjalla. Mitäkö tapahtuu kun savipatja lähtee liikkeelle? Siihen ei tarvitse maksettuja asiantuntijoita sanomaan.

Muutenkin ihan tavalliset ihmiset voivat päätellä asioita, ei siihen politiikkoja tarvita sanomaan miten asia on. Politiikot eivät ole, useimmiten, yhtään pätevämpiä tiedostajia kuin kuka tahansa meistä.

Ortodoksikirkosta Jarmo Rosenlöf sanoi jotakin niin että se on siellä linja-autojen kanssa samassa linjassa. Missä olivat ortodoksikirkon edustajat. Olen kyllä silmä ja korva tarkkana miten valtuutettu Mikael Miikkola, ort.seurakuntaneuvoston ja valtuuston jäsen, (sit, ps.) äänestää ensi maanantain kokouksessa. Ortodoksisuuteen kuuluu nöyrä hiljaisuus ja sisäänpäinkääntyvä alistuneisuua, mutta Jumala tuskin hoitaa kunnalispolitiikkaa, joten olisi hyvä jos jotkut hoitaisivat yhteisiä maallisia asioitakin jeesustelun sijaan. Kirkon paalutus olisi paikallaan tuli toriparkki tai ei. Maksaako kaupunki sen?
Perinteinen kaupanteko torilla taitaa olla vaakalaudalla. Perinteiset torikauppiaat ovat peloissaan jatkuvuudesta sillä tietoa ei ole tullut koko aikana. Minusta politiikoilla ei ole varaa ylimielisyyteen ja viisasteluihin Ei ole ollenkaan itsestään selvää politiikonkaan uran jatkuvuus.

Kaupunki on sitoutunut maksamaan sähköliittimet toriparkille ja kaupunkihan tulee tukemaan Toriparkkia vuokraamalla parkkitilaa työntekijöilleen ja näin kierteisesti osallistuu Toriparkin tukemiseen. Eikä liene ainoa tapa millä kaupunki voi osallistua Toriparkin maksuihin mutkan kautta. Älkää hyvät kaupunkilaiset ruvetko kusetettaviksi.

No comments: