Wednesday, October 22, 2014

Tuoko toriparkki muka turvallisuutta ja työpaikkoja?

Kuvassa torimyyjä, maalaisten tori, pakkaa tavaroitaan pakettiautoonsa. Hän ei tiennyt mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Informaatiota ei ole tullut. Haluaisin jatkossakin ostaa torilta palsternakkaa, selleriä ja purjoa ja muitakin tuotteita.

Toriparkki oy:n mukaan Toriparkki tuo turvallisuutta ja työpaikkoja. Uskallan epäillä sillä turvallisuus on jotain muuta kuin liiketalous ja sen intressit. Työpaikkojen kanssa on hetken huumaa jos sitäkään. Ei ole järkevää työvoimapolitiikkaa tuhota torikauppiaiden elinkeino ja toimeentulo. Eikä myöskään ole järkevää hajota ja rakenna politiikka. Epäilen että toriparkki työllistää edullisia balttilaisia rakennusosaajia turkulaisten duunarien sijaan. Liikemiehet ja grynderit eivät ole toimissaan isänmaallisia työllistäjiä.

Hieman ihmetytti tämän ison rakennusliikkeen pääluottamusmiehen (vas.) puheenvuoro toriparkin työllisyyttä lisäävästä vaikutuksesta. Tuli katala olo maksetusta puheenvuorosta.

Tämän aamun uutisissa oli uutinen pitkäaikaistyöttömien tuntuvasta lisääntyneestä määrästä. Eikö olisi syytä tehdä rakenteellisia parannuksia työvoimapolitiikkaan. Toriparkki ei ole ratkaisu mihinkään.

No comments: