Tuesday, November 6, 2018

Vajoamiset ja Turunpurut jatkuvat

Saako kaupunkilainen mennä mittaamaan ortodoksikirkon mahdollista vajoamista ja suorittaa seurantaa? Toriparkki aloittaa kohta puolin äänekkäät teräspaalujunttaukset ja reunan tilapäisen vahvistamisen. Asiantuntijan mukaan jo viiden millimetrin vajoaminen riittää rakennuksen halkeamisen pahasti. Rukoilla voi ja pitääkin. Epäilen kuitenkin etteivät taivaalliset sotajoukot ehdi muilta maailman pelastasmisilta piskuisen kirkkomme avuksi.

Tässä erään talon pääty kasarmin alueella campuksella, toista päätä jyrsittiin jo maantasalle.

Turun tauti kiihtyy vaan ja autoniminen yliopistomme purkaa terveitä puutaloja kampuksella, entisellä kasarmialueella, uuden kaavamuutoksen avulle. Turun yliopiston rahoittajia ovat samat toriparkkisäätiön herrat. Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle


Mikä tätä kaupunkia vaivaa, avoimen röyhkeätä politiikkaa. Kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien tuhoyhteistyönä.

Kuvia tulee myöhemmin ja niitä on nähtävillä jo aikaisemmilta vuosilta Mataleenan sivuilla Kasarmien puutalot nimikkeellä.

Nämä talot ovat säilyneet melkein 200 vuotta. Näissä on korkeat kivijalet ja hirsirunko. miksi nämä nyt piti purkaa. Eikö moni-ilmeisyys rakennuksissa ole rikkaus. Olisi voinut ottaa talteen ovia ja ikkunanpokia, tai kuljettaa talot toiseen paikkaan kuten Välikadulla.Nämä talot olivat Tsaarin armeijan merisotilaiden tarkk`ampuja patajoonan asuintaloja ja ase ja aamusvarastoja. Nämä talot jyrättiin suojelun ulkopuolelle uudella asemakaavamuutoksella.


Vähän aikaa sitten tuohon viereen rakennettiin isohko parkkipaikka joku ohikulkija sanoi että 250.000 laskua siitä ja nyt puretaan nämä uusien talojen tieltä.

No comments: