Wednesday, November 14, 2018

Savesta olet sinä tullut ja saveen pitää sinun hukkua


Pyhän Aleksandran kirkko toriparkkityömaan tärinässä. Porrasalue on kallistunut ja irronnut.

Minulla on factaa millainen porrastasanne oli kolme vuotta sitten kun se korjattiin kaupungin tuella. Voiko tuollainen kallistuminen tulla kolmessa vuodessa.

Kallistuman vieressä oleva sadevesikaivo on vajonnut ja maa notkahtanut. Kallistumaa on vaikea kuvata ja rupesi epäilyttämään että itse kirkko on kallistunut. Kyllä nuo portaat ovat kallistuneet. Nuo painavat kirkonkellot kannattaisi siirtää muualle lisääbät riskiä.Toivon että halkeamia ei tule itse kirkon seiniin tai kattoon. Harmaassa säässä saviralli jatkui ja äkäinen liikenneohjaaja komenteli jalankulkijoita pois savirallin tieltä.

Kirkon puolesta ei yleensä kannata häslätä. Seurakunta on hyvin hierarkinen ja pakostakin tallaa jonkun varpaille. Asiaa ei varmasti auta jos on nainen. (Jää siunauskirjat saamatta) piispatkaan, ainakin Ambrosius tykkäsi pelata ihmisillä, eivät mielellään sekaannu tällaisiin projekteihin, kuten kirkon pelastaminen. Ehdotin vakavissani Ambrosiukselle aikoinaan että kirkon paalutus on tärkeää ja hän voisi tehdä jotakin asian hyväksi. Asiat ovat paikallisia hänen mielestään.

No comments: