Wednesday, January 3, 2018

Vakautettua vajoamaa ja historiallista vihanpitoa

Vakautettu vajoaminen. Tämän suuntaista kokeilua ehdotettanee ortodoksiselle kirkolle paalautuksen sijaan. Portsassa on talo joka on vakautettu ja se on hassun näköinen sisältä ja ulkoa.

Entinen metropoliitta Ambrosius oli oikeassa sanoessaan että Turussa ei rakenneta kalliolle Seurakunta on sillä tavalla varaton ettei se pysty maksamaan paalutusta ja suostunee vakautukseen kuten fb:ssä yksi toriparkkilainen tiesi kertoa seurakunnan VP:n sanoneen (kuka mahtaa olla). Eiköhän kirkkoherran kuuluisi tiedottaa, jos on tiedostanut tiedotettavaa. Nyt voimme lukea lehdestä että Turun ortodoksinen seurakunta on valittanut hallinto-oikeutee toriparkin aiheuttamasta vaarasta, samoin on valittanut asunto oy Byramidi. Valitusaika päättyi tänään. jos valitus hylätään, voidaan valittaa korkeinpaan hallinto-oikeuteen.En olisi uskonutettä presidenttimme uuden vuoden puheen 1918-tapahtumien nimestä saisi fb:ssä noin kiihkeän ja vihamielisen keskustelun. Lukemani perusteella kirjoittajien historian tosiasioiden tuntemus on heikko. Käsittääköhän kukaan miten outo ja sekava tilanne oli Venäjän tsaarin syrjäyttämisen jälkeen Suomessakin. Maassa oli itsenäistyttyämme osa entisen tsaarin armeijan sotilaita ja upseereja. Heillä ei tainnut olla puolta mihin liittyä. Kenelle menivät heidän aseensa ja mihin hintaan. En ole asiantuntija tässä mutta minusta valkoisten on täytynyt hyötyä heistä enemmän kuin punaisten.

Lenin antoi Suomelle itsenäisyyden, tästä ei pääse yli, eikä ympäri. Suomen 1918-tapahtumat ovat Suomen sisäisiä. Sodilla on yleensä laajenpi tausta. Saksa sekaantui Suomen sotiin myöhemminkin.

En keksi mikä nimi olisi todenmukaisin. Vihalinja fb:ssä näyttäisi kulkevan nykyään häviäjien ja voittajien välillä. Kuten ennenkin.

Itseäni kiinnostaa 1918-tapahtumissa nälkäännäännyttäminen vankilaireillä ja naisten massaraiskaukset ja naisviha. Ja tietysti murhat ja joukkoteloitukset.

No comments: