Tuesday, January 16, 2018

Kaduilla käy vihakka viima

Pirullinen viima hytisytti eilen illalla kävellessäni mahdollista sopivaa asunto kohdetta kohti. Pakkasta ei ollut kuin nimeksi, mutta tässä kaupungissa viima saa sen moninkertaistumaan. Kun ihminen tulee vanhaksi, kun jalkojen toimintakyky hiipuu tai tulee muuten luopumisen aika ja mennään loppuajan hotelliin eli palvelutaloon, niin asunto on pantava myyntiin. Sympaattiset puutaloasunnot jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen luonteensa, luokitellaan asunnonvälittäjien mittarilla välttäviksi tai tyydyttäviksi. Puutalossa asuminen on elämäntapa joka vaatii tiettyä viitseliäisyyttä ja rakkautta asiaan. Kakluunit ja puuhellat ja lankkulatiaakin löytyy.

Erityisesti pidin porraspielessä olevassa lankkuaidassa olevaa ovea kadulle. Olen viehättynyt tällaisiin yksityiskohtiin. Olen kyllästynyt turkulaiseen tapaan sanoa: Mitä hän sillä tarkoitti.
Tuollainen on kaiken kanssakäymisen pahin alku. Ihastuin isoon ja sokkeloiseen alustaan. Ihan kuin italialaissa elokuvissa. Ullakko oli samaa sarjaa. Jännittävä huoneisto.

Tyhjä tori tammikuun auringossa.

Sitten törmäsin ihmiseen joka sanoi ettei toriparkkiherrat ole vieläkään kertoneet rahoituksesta. Aloittavat maaliskuussa esityöt. Torikauppa siirretään ortodoksikirkon eteen. Ei sentään portaiden eteen, sillä se on jo seurakunnan tontilla.Arkeologiset kaivaukset alkavat, vaikka on tehty kaksi valitusta hallinto-oikeuteen. Miksi he ovat niin varmoja että kaikki menee heille suosiolliseksi? Ovatko he lahjoneet joitakin tahoja, vai mistä moinen ylimielisyys ja piittaamattomuus kaupunkilaisten mielipidettä vastaan.

Jos rahaa ei löydy, kaupunkilaisten ei tarvitse ruveta maksumiehiksi. Tämän kaupungin rakennuslautakunta on kelvoton ja korruptoitunut ja sen päätökset ovat gryndereiden kusella kirjatut. Kuten lehtikeisari aikoinaan karjui: Tämä toriparkki runnotaan läpi vaikka se olisi minun viimeinen tekoni Kas kun ei aseet ala puhua näin merkkivuonna. "Roskasakki" vaatii avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, eikä ymmärrä että porvari nukkuu huonosti täällä juuri nyt. "Roskasakki" on ruvennut rahakirstun vartijaksi moraalin laskettua alarekisteriin.

Turussa -4 astetta, viimaa ja selkeää. Maa on lumeton ja musta.

No comments: