Monday, January 15, 2018

Infrapunasäde ikkunasta toiseen

Maru sanoi: Yhtenä iltayönä vastapäisen talon ikkunaan ilmestyi infrapunavalonsäde. Siinä oli musta laatikko, ihan kuin kamerassa, mutta suurenpi. Valonsäde sojotti suoraan meidän verhottomaan olohuoneeseen. Yritin ottaa kuvan tavallisella kameralla mutta se ei onnistunut. Vedin verhot kiinni ja aloin pohtia että mitä se oli. Tiedän että siellä on valokuvausstudio. Tiedän myös että siellä on tilapäishotellitoimintaa, ihan laillista. Silti tuli kummallinen olo.

Ajattelin puolestani että jos silloisella asukkaalla oli oma infrapunailmatilanmittaaja. Kuka nyt tavallisten, jo hehkeimmät päivänsä menettäneiden parien, elämästä olisi kiinnostunut vakoiluun asti. Parasta vetää verhot eteen, mikäli se kiusaa.

Ulkona viima tunkee luihin ja ytimiin. Pientä lumimannaryyniä kulkee viiman mukana. Maassa ei ole lunta, kdut ovat kuivat ja mittari näyttää +2.3. Lonttisissa. Sisällä on miellyttävän lämmintä.

Yhä nuoremmat täyttävät 50-vuotta. Kuten kanttori Pasi Torhamo Turun ortodoksisessa seurakunnassa. Monia armorikkaita vuosia. Oli ollut niin paljon porukkaa juhlissa että astiat melkein loppuivat kesken. Hän maksoi kaiken itse, seurakunnan rahoilla ei juhlittu. Seurakuntasalin vuokrasta en tiedä mikä se oli.

No comments: