Friday, December 1, 2017

Tässä kaupungissa on tulossa maisemallinen kulttuurimurha

Turun rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan Toriparkille. Toriparkin rahoitus ja vakuutukset ovat edelleen epäselvät. Toriparkin rakentaja ei paaluta ortodoksista kirkkoa, eikä usko rakennusvaiheessa syntyvään vahinkoon(?) Toroparkki rakentaja ei ylipäätään ota mitään vastuuta mistään. Haiskahtaa vahvasti bulvaanilta joka tekee suuren puhalluksen ja rahoitus ja korjausvaatimukset kaatuvat kaupunkimme niskaan.

Ortodoksisen kirkon paalutus on tarpeellinen sillä pohjavesien laskettua maaperä kuivuu ja rakennusten puupaalut lahoavat pienellä viiveellä ja sitten olemmekin pahan edessä. Toria ympäröivien talojen puupaalutuksille käy juuri näin. Kirkon toinen pää on kalliolla, toinen kelluu savipatjan päällä. Kallistuminen on enemmän kuin todennäköinen. Seurakunta ei selviä kirkon paalutuksesta yksin. Tässä on tulossa maisemallinen kulttuurimurha ja suoranainen Jumalanpilkka. Kun Jumalaa ei ole, on kaikki sallittua. (Dostojevski) En usko että Toriparkin rakentajat ja politiikot edes tietävät kuka Dostojevski on, Jumalakin näyttää olevan hakusessa. Jumalan myllyt jauhavat hitaasti mutta varmasti.

Eilen vastaani käveli pahan näköinen herra, ulsterin liepeet liehuen. Hän näytti henkilöltä joka ei kaihda keinoja päämääränsä eli rahan maksimoinnissa. He olivat juuri saaneet luvan rakentaa toriparkin. Ihan vielä se ei ole selvä sillä kaupunginhallitus tutkii rahoitusta joka on epäselvä eli rahaa ei ole. Kokoomus ja demarit ovat pahimmet poliittiset konnat tässä revohkassa.

Sama liikemiesryhmä joka ensin ajoi Turun Toriparkki asiaa ja häslää taustalla nyt, on yliopistomme suurin lahjoittaja ja tukija. (herrakerho) Mihin täällä ollaan menossa?

Tässä ehkä viimeiset joulutorikuvat Turun kauppatorilta. Takaa häämöttää ortodoksinen kirkko omalla valtion lahjatontillaan. (Kiitos viisaan kulttuuri ja opetusministerin 1970-luvulla.) Nyt tarvittaisiin taas valtion apua, mutta tuosta kulttuuriministeristä en tiedä tällä hetkellä.
Turussa +3 lämmintä, kosteaa ja pimeää. Kylmää tihkua sataa.

No comments: