Saturday, December 9, 2017

Onpa yötä yökötellä Annin päivän aikana...

Ostin joulumarkkinoilta oikean ruisleivän. Se on voimaannuttava ja kohottaa kuntoa. Taivas meni uhkaavan mustaksi ja alkoi tiputella isoja pisaroita. On Annin päivä ja vanhan kansan sanonta Onpa aikaa yökötellä Annin päivän aikaan pitää paikkansa. Yököttely tarkoittaa yötä, ei oksentelua.

Joen vesi on todella korkealla ja rantatie multavierun kohdalla on poikki. Itse porskuttelin kumisaappailla yli rapakon joka ulottui saappaan puoliväliin. Yksinäinen urossorsa päkätti vaimeasti kun tervehdimme sitä.

Ystävämme Anu, joka kuoli, antoi minulle aikoinaan kierrätettäväksi Tuula Levon Neiti Soldan kirjan. Etsin kyseistä kirjaa kirjapinoistamme löytämättä. Olisin kierrättänyt sen joululahjaksi eräällä lähes satavuotiaalle rouvalle. Hän pitää nykyään romantiikasta ja skandaaleista. Luki parhaillaan Kaari Utrion Hupsu rakkaus kirjaa. Ehkä ensi jouluksi löytyy.

Yllä oleva joulukortti on tyylikkäimmästä päästä. Kauan sitten kummipoikani lähetti sen minulle.
Lähetän joulukortteja ainoastaan valituille. On ollut todella mielenkiintoinen kirkollinen matka Ambrosiuksen aikaan. Tärkeää on matka, ei perille tulo, sanoo itämainen viisaus. Sotii länsimaista rationaalista ajattelua vastaan. Erityisesti luterilaista ajattelua vastaan. Petri Ratilainen ansaitsee joulutervehdyksen. Toivon että kirkkomme säilyy isoimmitta vaurioitta tulevina aikoina. Toriparkki uhkaa. 1970-luvulla Demarit ja kokoomus olisivat halunneet poistaa kirkon kokonaan kaupunkikuvasta. Onneksi valtio puuttui kirkon kohtaloon positiivisesti.


10. 12. 2017 aamulla on pimeää, kosteaa ja +4,5 lämmitä. Eilen näin joulupukin ajavan "harrikalla" pitkin Aninkaistenkatua. Lumesta on turha etsiä tonttujen jälkiä. Lunta ei ole.

No comments: