Wednesday, December 6, 2017

Joulukuun kuudesAamuauringon viistot säteet ja lumiharso, jonka erottaa maassa kun tarkasti katsoo. Mittarissa lämpöasteita. Lonttisten kaupungisosassa ei liiemmin liput liehu. Tämä on entistä köyhälistön asuinaluetta. He rakensivat talonsa niin että ne näyttävät maisemaan paiskatuilta. Täällä ei ole Portsan saksalaista järjestystä ja tälle on syynsä. Se on rikkautta arkkitehtuurin ja rakentamisen alalta. On Suomi100-vuotta itsenäisyyspäivä.

Taustalla soi Finlandian riehakas versio Suomen metsäteollisuudelle. Ja lopulta oli autiota ja tyhjää ja avohakkuiden yllä vihelsi tuuli ja maapohjan valitus kuului hiljaisuuden läpi. Tämä on tarinaa suomalaismetsistä joita ei kohta ole.

Kun Suomea ei vielä ollut valtiona, 1500-luvulla Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa sai päähänsä idean asuttaa Suomen tuntemattomat metsät, Savossa ja itäisessä osassa. Uudeltamaalta ja Hämeestä lähti kylittäin ihmisiä asuttamaan erämaita. He saivat verohelpotuksia. Se, että he lähtivät kylittäin oli varmasti toisaalta hyvä ja turvallinen asia, toisaalta huono jälkipolvia ajatellen, sillä he menivät naimisiin edelleen keskenään, ihan vain siksikin ettei muita ollut.
Nyt on ilmennyt vakavia sukurutsatauteja jälkipolvilla.

Minun isäni kantaisä tuli Kärkölästä. Heitä tuli kokonainen suku luulen. Kun nyt on tehty eri sukujen sukututkimuksia, on huomattu että kaikki suvut jotenkin ovat jostakin päin sukua keskenään. Olen aina suhtautunut epäilevästi näihin heimorajoihin. Ihmiset liikkuvat ja kansat vaeltavat. Suosittelen kaikille jotka vouhkavat rotujen puhtauden ja heimorajojen perään tarkistamaan sukunsa ja oman DNA:sa.

Nyt soi se perinteinen Finlandia. Miksi Suomi100-vuotta on niin militaristinen ja patriakaattinen? Aivan kuin naisia ei olisi muuten kuin huolto ja palvelujoukoissa.


No comments: