Saturday, September 16, 2017

Oikeusvaltion periaate ei toteudu Turun kaavoituspolitiikassa

Turun kaupungin kaavoitus ja rakennusmaailmassa on sota käynnissä. Jos ette huomaa sitä, niin menkää ja ottakaa selvää mitä kaavoitusrintamalla on manossa, suunnitteilla ja päätettynä. Olen sitä mieltä että tässäkin kaupungissa korkeinta päätösvaltaa käyttää valtuusto. Kaavoituksessa valtuusto on sivuutettu täysin. Tämä on hämärtynyt useimmilta Turkulaisilta äänestäjiltä. Kaavoituksessa todellisuudessa valtaa käyttävät kokoomus, virkamiehet ja grynderit. Asiat päätetäänja voidellaan aivan muualla kuin oikeusvaltion hyväksymissä paikoissa. Tavoitteena on rakennusoikeuden maksimointi. Aina kun jokin talo keskustassa suojellaan, annetaan gryndereille korvaavaa rakennusoikeutta toisaalta eli kompositio toimii. Lisäksi suojelukohteita lahotetaan paikalleen (Strandellin talot, Turunmaansairaalan kaavoitus, Kaskenkatu 15) tai poltetaan jotta rakennus täytyy lopulta purkaa. Korruptio kukoistaa. Postimerkki kaavoitus ei ole kadonnut mihinkään.

Luulisi demarienkin vihdoin tajuavan että kaupunkilaiset alkavat kyllästyä heihin ja ääniä ei vaaleissa tule. He ovat myyneet aatteensa kapitalismin alttarille. Pelkään pahoin että vihreille käy samoin elleivät herää voitonhuumasta arkeen. Grymderiden kanssa veljeilystä ei seuraa mitään hyvää.

Ajatelkaa nyt hyvät ihmiset Pukkilan(Hirvensalossa) tilannetta, tai Luostarikadun 1700-luvun talon uhattua purkua ja seitsenkerroksista kerrostaloa tilalle rakennettavaksi. Miksi täällä vainotaan taas 1700-luvulla rakennettuja taloja rumina rakennuksina. Sivistys on todella katoamassa, kauneuden atribuutti ei merkitse mitään, ainoastaan ahneuden himo on hyve. Suomen kirkkolaki 1917 kirjaa että viisikymmentä vuotta ja sitä vanhempia rakennuksia ei saa purkaa. Moniko oli perillä tästä?

Kansalaisilla ja kaupunkilaisilla on velvollisuus valvoa kaupunkimme poliittista tilaa, kaavoitusta ja rakentamista. Kaupunki kuuluu kaikille ja kaupungista vastuu kuuluu kaikille. Tietoa kyllä saa kun vaan ottaa selvää ja tutkii. Kansalaistottelemattomuus on hyve.No comments: