Sunday, June 11, 2017

Vanhaa nostalgiaa Tehtaankadulla


Vanhaa tiiliseinää Jokikadulla. En tiedä mikä tehdas tämä komea talo on, viimeksi siinä muistan olleen Siirtolaisinstituutti. Nyt lienee yliopiston muussa käytössä.Tehtaankatu 2. Oli 1980-luvulla Luovan toiminnan toimitila. Se oli sitä aikaa kun vielä luovassa toiminnassa toimittiin "Suurella sudämellä." Ennen kuin laitostuminen ja laiskuus tuli kuvaan.

Ennen ohjaajat olivat vapaita tuntityöläisiä. Se oli hyvä asia toiminnan kannalta koska se ei luonut eriarvoisuutta ohjaajien välille. Mistä näitä vallanhaluisia ja jounittelevia naisia sikiää, enkä tarkoita pelkästään ohjaajia. Sama naistyyppi on nähtävissä seurakunnissakin.
En usko että kaupungin vakinaiseen toimeen valitut olivat niitä päteviä, he olivat hyvinkin sopivia. Tunriryöntekijät tekivät, ideoivat ja vakinainen otti kunnian. Kävin kerran toiminnan näyttelyssä ja huomasin vakinaisen nokkansanostelijan ottaneen toisten tekemät työt omalle kunnia listalla. Toisaalta voisi miettiä miten pitkälle sisäinen lojaalius voi mennäennen kuin se menee moraalittomuuden puolelle. Jos salaamiset alkavat olla hyveitä, ei voi mikääm päättyä hyvin.

Tahtaankatu 2. oli hieman rähjäisemmän näköinen ennen. Nostalgiaa kuitenkin.

No comments: