Sunday, May 15, 2016

Tori kuin vyöhyke Turussa

Sataa kaatamalla. Torin pinta kiiltää sateessa. Ylitimme torin kuin vyöhykkeen. Ajattelin Tarkovskin elokuvaa Stalker. Vyöhyke on vyöhyke kaupungissamme. Voi olla että tälle vyöhykkeelle ei pääse enää. Siitä tulee tuntematon vyöhyke moneksi vuodeksi, jos huonosti käy.

Maru sanoi että yksi outo tapaus oli kun yksi luovan alan toimi oli täytetty aikoinaan. Viran oli saanut nuori ja suhteellisen epäpätevä hakija, jolla oli suhteita, sekä poliittisia, että henkilökohtaisia suhteita. Eräs pätevä hakija valitti. Valitus saapui ajoissa, mutta sitä ei koskaan käsitelty lautakunnassa koska se ei koskaan päätynyt sinne. Sen sijaan se lojui erään taistolaisen pöytälaatikossa. Kun valitusaika meni umpeen, löytyi valitus ja todettiin sen myöhästyneen. Tässä kaupungissa kähmitään ja asiat eivät etene, tai etenevät outoja teitä. Jäävät pöytälaatikoihin tai etenevät reittä pitkin.

Tällä veistoksella ei ole tekemistä Turun kunnallispolitiikan kanssa. Veistos on Forum Mariniumin pihalla.

Sanoin ettei kyseinen tapaus ollut pahimmasta päästä. Tätä laatikkoleikkiä löytyy enemmänkin, kuten se työntekijöiden takemä valitus toiminnanjohtajien käyttämistä palkkarahoista lasten kulttuurin tapahtumiin. Silloinkin valitus lojui pöytälaatikossa, kunnes lopulta kaksi mistä kävi hakemassa pois valituksen, en tiedä millä valtuutuksilla he toimivat. Valitus ei koskaan tavoittanut kaupungin hallitusta.

Sijaiset olivat työttömiä jonkin aikaa.

Jos haluaa säilyttää mielenrauhansa, on parasta olla omissa oloissaan tai peräti muuttaa muualle. Demarien kokoomuksen ja liikemiesten kolmisointu jatkuu ja saa edelleen tuhoa aikaan.

Voiko seksillä hallita vielä nykyäänkin? Jos jakaa laskelmoidusti venustaan, niin onnistuuko vallankäyttö ja kiristäminen nykyään? Maru kysyi aivan kuin olisi puhunut jokapäiväisestä leivästä.

En usko, tai olen naivi tällaisissa asioissa. Minua huolestuttaa tämän kaupungin kunnallispolitiikka ja sen yhä härskimmäksi käyvä yhteistyö gryndereiden ja liikemiesten kanssa. Toriparkissa näyttäisi ruumiillistuvan Turuntauti kaikessa rumuudessaan. Pelkään pahoin että olemme maksumiehinä kaikki kaupunkilaiset, jos toriparkki toteutuu. Toriparkki oy:llä ei tiettävästi ole esitettävänä edes kustannusarviota. Lahdessa kuoli monta yritystä toriparkin rakentamisen aikana. Onkohan kenellekään noista toriparkin kannattajista tullut tullut mieleen että näinkin voi käydä.

Ortodoksinen kirkko tönöttää toistaiseksi torin reunalla. Toinen pää kalliolla, toinen saven syleilyssä. En usko että piispa menettää yöuniaan tämän vuoksi.



No comments: