Monday, February 15, 2016

Rauhan kynttilät kaupungintalon oven pielessä

Kulkue kaupungintalolle menossa. Rauhanlaulua ja iskulauseita.
Osa kynttilöistä on jo kaupungintalon edustalla. Oli lyhyt ohjelmallinen hetki. Petri Rajala esitti Hikmetin runon Ihmisten enemmist ja tulipa mieleen että se enemmistö on vain kasvanut 1960-luvulta lähtien lisää. Hän lauloi myös Neruden runon Rauhaa maailma vaatii. Ajankohtaisia molemmat runot. Sitten veimme kynttilät paikalleen ja siirryimme toiselle puolen taloa. Tilalle tulivat synkeät soturit.
Tähän panderolliin ei ole lisättävää. Näin on.
Kaupungintalon kadunpuolella oli lämminhenkistä ja iloista porukkaa.

Täällä paraatioven puolella olikin sitten synkeitä henkilöitä. Tuossa edustalla palavat kynttilät jotka rauhanmarssilaiset toivat. Tämä vanha rouva lähti kotiin koska palelin.

Myöhemmin kuulin että poliisi oli pidättänyt neljä henkilöä Rajat kiinni ryhmän häirinnästä. Poliisi ei kuitenkaan pysty sanomaan ketä nämä ihmiset olivat olleet. Ettei vaan olisi ollut omatekoinen provokaatio? Turun Sanomien asenne on outo. Suojellaanko Rajat kiinni ryhmää korkealtakin käsin? Pelottavaa. Ihan kuin 1930-luvulla. kohta on 1918 vuoden tapahtumien satavuotisjuhlat. Ei taida olla arvet ihan parantuneet. Ja miten Turun valtuusto muka voisi päättää tai käsitellä Rajat kiinni ryhmän vaatimuksia?

No comments: