Friday, February 19, 2016

Nuo kiusalliset naiset seurakunnassa...

Kirkkomme sisäseinistä maali hilseilee ja kohta ropisee alas. Ensi vuosi on juhlavuosi. Sitä ennen olisi hyvä maalata seinät.
Huolestunut seurakuntalainen kääntyi korkeasti arvonsa tuntevan neuvoston jäsenen puoleen ja kysyi:

Oletteko olleet yhteydessä museovirastoon? Ilman sitä ei saa maalata, sillä tämä on suojelukohde, mikäli tiedätte?


Museovirasto ei anna rahaa, emme ole puhuneet. Neuvoston jäsen ärsyyntyi silminnähden. (Kiusallisia akkoja tulee aina kyselemään asioita. Mitä lienevät kulttuurihistorian hipstereitä ja taidehistosian kauneuden tavoittelijoita, ajatteli Hän.
Miksi museoviraston pitäisi rahaa antaa? Sen tehtävä on antaa neuvoja ja valvoa suojeltujen rakennusten kunnostusta ja käyttöä. Anteeksi nyt vain, mutta teidän asiantuntemuksenne tällä alueella ei riitä. Rahan päälle te kyllä ymmärrätte mutta kulttuurista ja suojelusta ette ymmärrä. Parasta vaan ottaa yhteyttä museovirastoon jotta maalaus hoituu ajallaan ja oikein.

Olen sitä mieltä että seurakunnassamme pitäisi olla sivistys ja kulttuuri toimintapiiri joka valvoisi ettei kirkonkellot olisi jatkossa kedolla kun portaita korjataan ja muutakin valvottavaa löytyisi kyllä. Oliko museovirasto tietoinen portaiden vajoamisen korjauksesta, vai tehtiinkö sekin ihan omin päin?

Sitten on nämä köyhät, syrjääntyneet ja muut meidän Herramme erityistä huolenpitoa kaipaavat lapset. Muissa seurakunnissa toimii ruokailupisteitä ja ruokakassitoimintaa, meillä ei toimi, koska neuvostossa istuu kovasydämisiä ja ahneita henkilöitä. Miksi Täti Aurinkoinen ei käytä osaamistaan omassa seurakunnassaan?

Kirkon alueella ei saa antaa almuja. Nyt siellä kerjää tietty nainen, han on kuin kutsuttuna kilven kiilloittajana ja hänet kutsuttiin jopa kirkkokahville taannoin. Lieneekö edes oikea romanian romaani. Ehkä hän on sijaiskerjäläinen ja antaa tienestit kirkon kassaan.

Meidän seurakunnassamme ei palkita hyväntekijöitä, vaan ansioituneita. Muistan että museoviraston henkilö "unohtui" palkitsematta taannoin. Joidenkin henkilöiden kohdalla kirkkoherran muisti pätkii.


No comments: