Monday, February 29, 2016

Näissä pidoissa ei ole sijaa hyville aikeille...

" Älä tee sitä, älä tee sitä!.. kiljui Krysta Tehtaankadun kerhohuoneessa. Siellä oli koolla luovan toiminnan ohjaajien draamakurssi. "Täti Ohrapää" myhäili tyytyväisenä, hän oli saanut homelon eukon toimimaan toivotulla tavalla. Sujetulla osatolla useaan otteeseen ollut ja rahallisempaan työolosuhteeseen siirretty kaupungin vakituisessa virassa oleva ohjaaja irvisteli vahingoniloisesti. Näissä pidoissa ei ollut hyville aikeille sijaa.

"Ohrapää" oli päättänyt että nyt tuon ohjaajan oli lähdettävä, ellei lähtisi, pantaisiin lähtemään. Kuten oli muutama muukin pantu lähtemään. Leni-täti beesasi ja hännysteli. He olivat päättäneet että yksi ohjaaja oli muka väkivaltainen. Sepittivät hyisiä juttujaan ja olivat kuin kissat kermakupilla. Pomo lusmuili taustalla valmiina iskemään...
Roolijako oli onnistunut. Jonkin ajan kuluttua nämä ohjaajat olivat saaneet lähteä eli saaneet potkut.

Tässä kaupungissa viettävät liikemihet ja grynderi juhlaa. Poliitikot ajavat toriparkkia kaupungin ja kaupunkilaisten maksettavaksi. Torin reunalla olevan kerrostalon katolla liehuu Vaisteen lippu. Onko tänään kaupungin valtuuston kokous, jos on, on varmaankin taas Rajat kiinni porukka paikalla. Viime lauantaina oli Tampereella fasistien marssi. Poliisi suojasi heitä klownien tikkareilta, tämä ei ole enää vaaratonta Herra ministeri Orpo. Onko Teillä valtaa, vai käyttävätkö valtaa jotkut Teidän takananne? Infernoa!
Tänään on kaupungin hallituksen kokeus.

Turun ortodoksinen seurakunta silloin tällöin nostaa profiiliaan: annetaan potkuja joillekin, tunnustuksia ja piispankirjoja toisaalle. Yksi pappi ja teatteri8ohjaaja nostivat seurakunnan kulttuuriprofiilia näytelmällään. Se pappi olisi kyllä parempi poliitikkona tai pelkästään pappina, ei näyttelijänä. Profiili on nostettu kohta niin ylös että hirvittää. Näissäkään pidoissa ei ole sijaa hyville aikeille. Neuvostossa istuu äärioikeistolaisia henkilöitä. Onko Piispa tietoinen tästä, vai mitäpä hän sillä tiedolla tekisi? Infernoa!

Jevgeni Vodolozkinin kirjassa Arsenin neljä elämää on kuvaus keväisestä luonnosta talven viimeisten lumiläikkien aikaan. Maa oli alakuloinen kuivuneiden heinien ja muun kuolleen ja elottoman vuoksi. Kyseessä oli pysähtynyt tila kevään ja talven rajalla. Sitten kääntäjä kääntää että kuluneet muovopullot tulivat esiin...1500 luvun Venäjällä.Voi olla että tämä on havainnoltamisen keino. Minussa se aiheutti infernon. Muuten kirja on huikea.


No comments: