Sunday, February 21, 2016

Puutaloasumisessa ei aina ole kyse romantiikasta

Olen vahvasti sitä mieltä edelleenkin että nuorisolle ja nuorille aikuisille pitäisi järjestää pakollinen puutalossa asumisen kurssi. Tänäkin talvena on ollut aivan älyvapaita menettelyjä asumisessa. Jos vuokraa huoneistonsa on vuokranantajan selvitettävä miten menetellään kun tulevat pakkaset. Lämpö on jätettävä päälle jos lähtee talvella lomalle ja olisi hyvä ilmoittaa että on poissa että jollakin on avain jolla pääsee sisälle. Tai kun tulee vesivahinko tai vessan viemäri on irti alustassa, niin että kakka-aines jämähtää ja jäätyy alustaan. (Missä se sään lauhduttua alkaa haista muihin asuntoihin.) Puutaloasumisesta on silloin romantiikka kaukana, vaikka sitä romantiikkaa tuntuvat välittäjät esitteissään toitottavan. Yleensä on kyllä ihan kivaa ja siedettävää.

Voisi myös sanoa miten tulipalot yleensä saadaan aikaan ihan sutjakkaasti jos ei hallitse tulenkäyttöä.

Erityisen selvästi on sanottava että asukas vastaa itse laiminlyönneitään ja itse aiheuttamista vahingoistaan. En usko että vakuutusyhtiö rientää apuun rahat hampaissa kun hieman rähisee. Nuorisolla ja nuorilla aikuisilla näyttää olevan sellainen asenne että vaatimalla saa muut maksumiehiksi. Ei onnistu.

Luulin ensin että ainoastaan eräässä talossa toheloidaan, mutta sitten kuulin että nuorista asukkaista on tullut outo ryhmä puutaloalueella.

Toinen ryhmä on erittäin vanhat ja jääräpäiset asunnonomistajat. Jos omaisia ei ole, niin liemessä olemme. Jos oikein huonosti käy, niin vanhus on saanut päähänsä että talo kuolee hänen mukanaan. Voi olla että kokonainen pääty "kuolee" jos ei tapahdu ihmettä. Yleensä näissä vahinko jutuissa asiat pitkittyvät ja talot kärsivät. Meillä kuivatus järjestyi nopeasti, kiitos osakkaan joka huomasi "kevätsateen" kellarissa. Toinen juttu olikin saada vanhukselta avain sisälle menoa varten. Onneksi avoimen vintin kautta henkilö pääsi kahlaamaan lattialla olevassa vedessä ja putkimies tuli pian paikalle.

Lisäksi minua ärsyttää nuorten asukkaiden täydellinen piittaamattomuus yhteisissä asioissa. Oma hyöty näyttää olevan päällimmäisenä.

No comments: