Tuesday, February 3, 2015

Rauhallinen maisema Nummenpakalla

Näkymä keittiön ikkunasta Nummenpakalla. Omenapuu lumessa.
Kaksi kuvaa bussipysäkillä olleesta roskiksen vartijasta. Lumiukkoja on nyt juuri kauupungissamme monia. Jotkut ovat tosi taiteellisia ja sitten on näitä tilannekuvia lumiukoista. Perinteisiä lumiukkoja näkee enää harvoin. Lapset tekevät perinteisiä ukkoja porkkananenineen ja keppeineen ja hattuineen. He ovat konservatiiveja tässäkin. Jotkut lumioliot ovat hauskoja ja kekseliäästi toteutettuja. Lunta on ollut viime aikoina kitsaasti, mutta kun sitä saadaaon käytettävä kaikki saatu lumi hyödyksi nopeasti.
Talvinen maisema Vanhalta Hämeenkadulta. Rauhallinen tunnelma. Ei ole ole vielä sininen hetki, ennen hämärää. Harmaata ja valkoista, seassa puiden grafiset mustat varvut.
Harmooninen kuva. Vanhat talot maisemassa kuin aina olleita. Täällä on pieniä omakotitaloja enimmkseen. Sitten paritaloja ja puutaloyhtiöitä. Tämäkin alue on vanhaa työväen asuinaluetta, mutta talot eivät ole ihan niin maisemaan viskattuja kuin Raunistulassa. Yksi naapuri kertoi löytäneensä kirveen lattialankkujen alta. Me taas löysimme kommunistista manifestia 1930-luvulta kellarin kätköistä. Luokkatietoisuus oli vahvaa ja tiedostavaa.
Tässä vanha talo ja vaahtera joka tappoi pensasaidat. Haluaisin rakentaa puisen aidan koska orapihlaja-aita on vihon viimeinen aita jonka haluaisin.
Tämä on Vanhaa Hämeentietä Hannunniittuun päin.

No comments: