Oletteko syöneet Ilomantsilaista perinneruokaa Tilliä? Sillä ei ole mitään tekemistä tillin, maustekasvin kanssa. Siis otetaan ohrajauhoja sopiva määrä kattilaan, laitetaan vettä niukalti ja keitetään kypsäksi puukalikalla sekoittaen ettei pala tai paakkuunnu. Keitetyn ohran täytyy olla kuivaa ei vetistä. Syödään kokkelimaidon tai piimän kanssa. Voi myös törsätä eli ottaa lusikkaan voita ja syödä voin kanssa.
Tilli nimi tulee äänestä joka syntyy ohraa keitettäessä. Se on tillitystä.
En muista että lapsena olisin sitä syönyt. Vanha äitini oli ollut Tilli kutsuilla naapurissaan. Tilliä tehtiin hänen lapsuudessaan usein
Aurinko paistoi ja joki lainehti, kaduilla puroili kevättä.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment