Friday, May 23, 2014

Omenankukat niin kauniit

Meillä Nummenpakalla kasvaa ikivanha omenapuu, joka näyttää kuolleelta kunnes puhkeaa kukkaan. Vanhuus ei ole sairaus, se on olotila. Mitä vanhemmaksi elää, sen hilpeämmäksi tulee. Olen lukenut Minna Lindgrenin Kuolema Ehtoolehdossa ja kuolema on tullut sinuksi jotenkin. Kirja on jokaisen luettava, kaikkien.


Istutin salaojaputkien päihin kukkia ja mansikka-ampellin Olin kuulevinani varisten raakkumista; ne tiedottavat tulevista mansikkakekkereistä toisilleen.
Pahuksen painavia nuo sementtiputket olivat. Olisin ilahtunut miesenergiasta, mutta ei näkynyt sopivaa.

Kesä päsähti todella lämpimäksi. Varjossa on mukavaa istuskella. Äitini täytti eilen 89 vuotta Pohjois-Karjalassa. Hänelle oli laulanut tenori monta laulua ja oli kakkua, piirakoita, karjalanpaistia ja kaikkea mahdollista. Konjakkiakin ja punaviiniä oli ollut. Koska perhe on levittäytynyt laajalle, juhlia riittää pitkin kesää. Äitini asuu yksin maatilallaan kesäisin ja hoitaa kasvimaitaan ja kukkamaitaan. No, yksin hän kyllä harvoin on, joku sukulainen tai tuttava on vierailulla tai lapsista joku kesälomalla. Tansseja ei enää ollut, mutta mieli oli reipas ja jalka kepsakka. Niin mielelläni olisin jo kesämailla minäkin.

No comments: