Monday, February 4, 2013

Hipaisin myrttiä...


Hipaisin myrttiä. Eteerinen tuoksu levisi huoneeseen. Olen laittanut laatikkoon lähes kaikki ikonini, vain pieni Kristus Kaikkivaltias ja vielä pienempi matkaikoni ovat myrtin alla. Odotan uutta seinää vapautuvaksi muualta.

Eilinen auringon esiin tulo sai ilon pintaan. Kevääseen on vielä aikaa.

Tänä aamuna alustin leipätaikinan. Se nousee liinan alla, ei kysy lupaa keneltäkään. On itsellinen toimija ilman hiivaa.

Naistohtori sanoi radiossa että ykseys aiheuttaa vallan keskittymistä kirkoissa. Piispoille se lienee selviö; vallalla meitä on ennenkin hallittu ja peloteltu.

Yhteisöllisyys onkin sitten hankalampi juttu käsittää. Minulle yhteisöllisyys on sitä että pidetään huolta toisista ihmisistä loukkaamatta heidän yksityisyyttään. En ole yhteisöllinen. Kirkoissa käyminen on käynyt ahdistavaksi ja säilyäkseni terveenä, en mene ainakaan siihen kirkkoon jossa olen käynyt eniten. Seurakuntien yhteisöllisyys ei ole tervettä.

Nuo kolme seurakuntaan liittynyttä luterilaista olisivat saaneet olla liittymättä. Meillä olisi nyt ehdokas X kirkkoherrana elleivät nuo olisi yllyttäneet edellistä kirkkoherraa valittamaan ylempiin, maallisiin oikeuksiin. Nyt virassa oleva henkilö sai aikaa manipuloida ja politikoida omaksi edukseen.Jos kaikki ne seurakunnan jäsenet, jotka eivät ole lapsikasteessa ortodokseihin liitettyjä, jättäisivät seurakunnan, niin montako aktiivista seurakuntalaista jäisi jäljelle.


No comments: