Saturday, December 8, 2012

Nälkähistoriaa ja tätäpäivää II

Nälkä, köyhyys ja kauneus eivät ole ristiriidassa keskenään. Operaatio ruokakassi on karunkaunis tapahtuma. Se kertoo avoimesti kansakuntamme tilan. Ruokakassia hakemassa oli akateemisia henkilöitä, työssäkäyviä, eläkeläisiä, maahanmuuttajia ja lapsiperheitä. Tässä ei nyt jeesustelut auta, rahat eivät yksinkertaisesti riitä edes perusasioihin. Poliitikkojen pitäisi herätä kermakuppiensa ääressä ajattelemaan.

Kaikki kunnia emeritus piispa Eero Huoviselle. Hänen lyhyt lausahduksensa linnan juhlissa oli ainoa laatuaan. Lausunto oli lyhyt lause ruokajonoista ja köyhyydestä maassamme. Hyvä että edes joku uskaltaa avata suunsa.

Minulla ei ole mitään syytä arvostella Jenni Haukion kaunista pukua, tai mitään muutakaan linnan juhlien tapahtumia. Niille lienee oma merkityksensä kansakuntamme fasadissa. Puku oli muuten kaunis. En jaksanut katsoa kättelystä muuta kuin presidenttien sisääntulon ja kuvauksen.

Ruoasta ja sen terveellisyydestä puhutaan riittävästi. Ruokakassien sisältö on ehkä ravintoterapeuttien sääntöjen vastainen, mutta kyllä silläkin nälkä lähtee vähäksi aikaa. Ruokakassien sisällöistä saa kiittää lahjoittaneita kauppoja ja yrityksiä.

Olen seurannut omia ruokaostoksiani. Meillä syödään hyvin yksinkertaista perusruokaa ja sama raha joka riitti kesällä ruokaan, ei riitä enää alkuunkaan. Olisikohan hinnat nousseet peräti kolminkertaisesti?


No comments: