Thursday, December 6, 2012

Joulukuun kuudesYöllä valvoin ja yritin sängyssä maaten puhaltaa Karjalankäkeä liikkeelle. Ei onnistunut. Karjalainen rahvas vaelsi muinoin sotaa pakoon sisä-Suomeen. Partisaanit samoilivat Stalinin kiintiöt mielessään rajaseutujen kylissä. Suomi säilytti itsenäisyytensä kansojen melskeissä. Sodistamme palasivat sairaat miehet, ja sairaus siirtyi seuraaviin sukupolviin. Kaikki me olemme edelleenkin sotilaiden lapsia.

Nyt 2012 itsenäisyys on kansalaisten jako ainakin kahteen toisistaan loitontuneeseen ryhmään. Ruokakassi on mielestäni hyvä symbooli itsenäisyyden tunnukseksi. Köyhyys on kansainvälistä. Kohta köyhiä ei enää pystytä pitämään tyytyväisinä, sillä nälkä on huono isäntä ihmisen ruumiissa. Koskahan kansa alkaa kapinoida?


Ruokakasseja oli jaossa 1200 kpl. Jonot olivat pitkät ja tunnelma viluisen iloinen. Mikaelin kirkkoherra Jouni Lehikoinen puhui aikamme vitsauksesta joka on välinpitämättömyys ja piittaamattomuus. Hän luki Isä meidän rukouksen. Rukousteltassa oli rukous ja sielunhoitopalveluja tarvitseville.

Eurokansanedustaja Hannu Takkula kertoi matkustavansa Romaniaan köyhyyden vastustamisen merkeissä. Hän kertoi että 1944 Romanian marsalkka Ionescun puoliso lähetti Suomeen ruokalaiva-avustuksen.

Hernekeitto oli kuulemma hyvää ja kahvi ja pulla lämittivät mukavasti. Alla kuva torille kasvaneesta itsenäisyyden joulupuusta, toriparkinko kunniaksi iloittelee?

Kaikesta huolimatta: Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

No comments: