Tuesday, December 6, 2011

Ruokakassi ry


Operaatio Ruokakassi ry ja Mikaelin seurakunta järjestivät köyhien ja vähävaraisten itsenäisyysjuhlan Turun kauppatorilla. Jonot olivat pitemmät kuin koskaan ennen ja väkeä muutenkin runsaasti. Pahinta lienee se välinpitämättömyys ja kovuus mikä näkyy yhteiskunnassamme nykyään. Köyhyys ei ole enää missään mielessä itseaiheutettua. Tässä ei ole kyse "steineristien" välinpitämättömyysteoriasta jolla näykitään flegmaatikkoja temperamenttiopin pohjalta, vaan rakenteellisesta ja elinkeinoelämän arvomaailmasta, jossa voiton maksimointi on pyhää epistolaa. Kaikkien valaistuminen ei ole niin pitkällä että pärjäisi pelkällä hengellä. Eivätkä ruokakassijonossa seisovat ihmiset ole sosiaalitapauksia, vaikka eivät kovin luovan toiminnan ihmisiä olisikaan. Luovuutta se on hengissä pysyminenkin näinä aikoina.

Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen palkittiin ARKISANKARIN tittelillä.

Maanpuolustusryhmä Sinibaretit olivat edustettuina ja tukijoukkoina.Turun ortodoksisen seurakunnan tervehdyksen toi isä Roland Tönnison.

Puheiden ja laulujen aikana jaettiin ruokakasseja, tarjottiin kuumaa hernesoppaa ja kahvia. Lisäksi oli sielunhoito- ja rukousteltta tarvitseville.

Ilma oli kuulas ja yöllä satanut lumi oli jo sulanut. Turun Ruokakassi-tapahtumassa oli musiikkia ja laulua omasta takaa!

No comments: