Wednesday, December 14, 2011

Joulutarinaa V


Turun kauppatorilla on joulukuusi. Myyntikojuja on ilmestynyt torille pieneksi kyläksi asti. Toriparkkia ajetaan nyt typistetysti torin pohjoiselle puolelle Louhen jatkeeksi. Ortodoksikirkko on vaaravyöhykkeessä kallistua tai revetä, mikäli parkkihallia jatketaan kirkon ja seurakuntasalin alle. Jo nyt on tehty jotakin maaperätutkimusta ja asia halutaan kaupungin toimesta saada päätökseen, ovathan kunnallisvaalit tulossa. Muistuu mieleen isä Mitron lausuma hänen Turussa käydessään: huomasin juuri että jos kirkkorakennuksenne tuhoutuisi, niin tuossa pyhän marttyyri keisarinna Aleksandran ikonissa on kirkon rakennusohjeet.
Toivon että kankeasta, kirkollisesta byrokratiasta huolimatta kirkko säilyy ja kukoistaa. Rukoileminen on tietenkin aina hyväksi mutta Jumala tekee tekoja ihmisen kautta ja siksi rukoilkaamme päättäjille viisautta ja hyvää tahtoa. Rahan haaliminen ei saisi olla ainoa tavoita kirkollisessa elämässä; kirkko on hengellinen laitos. Seurakunnassamme voi olla tärähtäneitä akkoja enemmänkin ja heitä ei saisi vähätellä toimijoina.

Turkulaiset luterilaiset nimittävät kirkkoamme ryssän kirkoksi, miksi kauppahallia ei nimitetä ryssän kauppahalliksi? Turussa on muitakin tsaarin aikaisia rakennuksia, miksi niitä ei nimitetä ryssän taloiksi?

Huomenna on Trifon Petsamolaisen, Karjalan valistajan, muistopäivä. Hän perusti Petsamon luostarin ja on myös Kolttien apostoli.

Rujoenkeli palaa verannalla. Jouluun on noin kymmenen päivää.

No comments: