Friday, September 30, 2011

Turun kirjamessuilla


Ihmeen lämmin päivä. Käväisin kirjamessuilla ja kiersin kirjapyydykset. Kuolasin Toivo Laakson viimeisimmän runokokoelman nähdessäni. Oikealla J. K. Ihalainen, tuntui viihtyvän Turun Kirjamessuilla.

Hannu Taanila puhui ja puhutti Pentti Haanpäästä, jonka tuotannon hän kyllä osaa ja tietää. Ilahduttava poikkeus tasaisessa tarjonnassa. Jotkut eivät suinkaan taannu vanhetessaan. Hannu Taanila ei päässyt taannoin Mikelin kirkkoon esiintymään, koska hän oli jossakin toisessa kirkossa käyttänyt esiintyjälle sopimatonta kieltä ja haukkunut hallitusta kirkossa.

Alla runoilija Silene Lehto lukee valaskalarunoja kokoelmastaan Hän lähti valaiden matkaan (WSOY 2011). Poesian runohuone on kakkoshallin keskelle verhoilla eristetty intiimi tila jossa tuntuu olevan koko messujen runotarjonnan elävintä ja sykkivintä ydintä.


Näin Kirsti Ellilän hauskassa villapuserossaan porhaltavan jonnekin. Vahinko etten saanut kuvatuksi.

Join punaviiniä ja maistelin juustokuusenkärkkä annoksen (2,50 euroa) ruokamessujen puolella. Kotimatkalla katselin Aurajoessa miten punainen iso vaahteranlehti hengaili keltaisen koivunlehden kaa. Syksyisen joen vesi virtasi rauhaisasti kohti Ruotsia.

No comments: