Sunday, September 18, 2011

Hitauden kulttuurin kaipausta...


Kirkas auringon hohka peittyi harmaaseen sunnuntai aamuunpäivään. Yöllä heräsin ryminään:pölyimuri tuli kaapista. Ulkona näytti kohmeiselta ja kuivalta.

Katselin aamulla aikani kuluksi yhteispohjoismaista Jumalanpalvelusta. Kerrankin viihdyin luterilaisten kirkonmenoissa koko ajan. Oli tanssia,laulua ja pappien paginaa. En usko että Luttersäätiön papit hyväksyisivät moista.Minulle on se ja sama hyväksyvätkö vaiko eivätkö hyväksy. Edellisenä päivänä kuuntelin ihmisten lappilaisia puheita politiikasta ja presidenttiehdokkaista; sanoin että Haavisto on fiksu ja sivistynyt ehdokas. Jo aiemmin Turussa järkytin yhtä uskonsisarta samoilla puheilla. "Siunakkoon. Linnanjuhlissa kättelemässä kaksi miestä. Ei se käy!" Minulle käy ihan hyvin ja linnanjuhlat voisi lopettaa ja käyttää nekin rahat hyödyllisemmin.

Yllä oleva kuva viittaa luonnonuskontoihin. Shamaani tapahtuma oli ollut noin viikko sitten. Olen kiinnostunut vähän kaikesta. Kannatan hitauden merkitystä;asiat kypsyvät aikansa. Kiireen kulttuuri synnyttää likilaskuisia tuloksia.

No comments: