Monday, October 18, 2010

Värikäs lehtimatto


Maa on täynnä värikkäitä lehtiä. Se on hyväksi silmälle. Mistähän johtuu ihmisten paniikinomainen tarve lakaista lehdet pois mahdollisimman pian. Musta, raavittu maa vastannee suomalaista sielunmaisemaa peremmin. Itse kävelen kahisevissa, värikkäissä lehdissä. Sitäpaitsi lehtien roskiksiin heittäminen pitäisi kieltää, niistä tulee muhevaa multaa kompostoituina.

Polttopuita on vaikea saada. Lisäksi niiden hinta on noussut tavattomasti viime syksystä. Jos omistaa metsää luulisi polttopuutakin olevan, vai onko sekin jo EU direktoitu. Kaupungeissa tilanne on hankalampi ja täytyykin harkita sähkösaunaan siirtymistä. Hallituksen energiapoliittinen linjaus alkaa todella vaikuttaa.

Tapasin Sinikan ja tämä kertoi saaneensa astman muutettuaan asumaan arvostettuun asumalähiöön kilometri kaupungista. Asuntoja on korjattu koko ajan kymmenen vuoden aikana. Huonon rakentamisen malliesimerkki. Hän on valittanut mutta aina saa saman vastauksen: muuta pois jos ei kelpaa.
Parasta pitää kiinni nykyisestä, vanhasta hirsirakennuksestaan. Tietää missä asuu ja miten asuu. Sitäpaitsi ihmisen hygienia on joskus kallis ja luuloon perustuva asia.

No comments: