Thursday, October 21, 2010

On tässä kirkossa niin vaikeaa...


En katsonut TV2:n suurta homokeskustelua kuin osittain. Siirryin toiselle kanavalle katsomaan tanskalaista rikoselokuvaa. Outoja nuo tanskalaiset. Joskus menee käsityskykyni yli heidän ajattelunsa. Niin menee kyllä Päivi Räsäsen ajatusmaailmakin. Uskonfanatismi ei ole kivaa. Ihmisiä ei tarvitse rakastaa. Riittää kun yrittää tulla toimeen jotenkin. Jokaisella olkoon oikeus omanlaiseensa rakkauteen. Eivätkä homot ole yhtään sen parempia ihmisiä kuin heterotkaan. Me ihmiset ylipäätään olemme vähän kuka mitäkin.

Joskus tuntuu että tarkoitushakuisesti otetaan tunteisiin vetoavia asioita tapetille ja samaan aikaan paljon kauaskantoisemmat ja seurauksiltaan kaikkia koskevat asiat ajetaan läpi kaikessa hiljaisuudessa.

On tärkeää käydä keskustelua homoista ja yhteiskunnasta ja kirkosta, mutta pitäisi muistaa asioiden suhteeteet. Jos eroan kirkosta, niin eroan aivan muista syistä kuin tämä homokeskustelu.

Kuva on Turun Linnankadun Havahdu! - graffiti 22.10.2010. Taloyhtiö uhoaa tuhoavansa tekstin ensitilassa.

2 comments:

Tintin Tarinat said...

En ole seurannut homokeskustelua täältä Saksasta käsin, mutta sen minkä olen kuullut suomalaisilta ystäviltäni on saanut minut ajattelemaan samaa kun sinä: suuret ja tärkeämmät asiat jäävät sivuun tai ajetaan huomaamatta läpi ja ihmiset ottavat kantaa tähän homo ja kirkko kysymykseen suurten tunteiden myllerryksessä. Muistamatta, että homoja on aina ollut siinä kuin heteroja ja me kaikki kuulumme tähän suureen homo sapiens-sukuun. Homo on ihminen.

quijote said...

Kuuntelin tuossa Ambrosiuksen haastattelun asiasta. Hän oli varovainen ja harkitseva sanomisissaan. Jotenkin näin hän sanoi että "ei pitäisi ottaa irrallisia raamatunlauseita keskusteltaessa homojen oikeuksista kirkossamme. Homojen siunaaminen ja avioliittoon vihkiminen ei ole hänen päätettävissään..."

Mitä taas Päivi Räsäseen tulee niin hän saanee ääniä vaaleissa vihapuheillaan.

Minusta kysymys on ihmisoikeudesta
ja tasavertaisuudesta. Raamattua ei saa käyttää vihapuheiden tukena.
Homojen rakkaus on yhtä siunattava asia kuin heteroidenkin rakkaus.

Mataleena