Punajuuret kiehuvat kattilassa puuliedellä. Pieniä punajuuria voi syödä suoraan kattilasta, vain voinokare tai smetanaa päälle. Osasta teen borss-keittoa. En tiedä miten nimi pitäisi oikeaoppisesti kirjoittaa, joten kirjoitan sen suomalaisittain. Koska kaikki ruoat ovat kotimaattomia, en usko että venäläiset ovat keksineet borss-keiton. Uskon että kaikki keitot ja ruoat yleensäkin ovat syntyneet vahingossa jossakin tuntemattomassa paikassa.
Tuntumalla keitetty borss-keitto:
Alle kymmenen pientä punajuurta
kaksi punasipulia
kaksi valkosipulin kynttä
kaksi porkkanaa
valkokaalia sopiva pala
meiramia, rosmarinia
palsternakkaa, selleriä, jos sattuu olemaan.
Jos haluaa lihaa, niin katso jääkaappiin. Kaikki jämät käy. Ne on kylläkin viisainta laitta kypsinä ja viimeiseksi keittoon.
Sipulit, kaali, porkkanat ja mahdolliset muut juurekset kuullotetaan pienessä määrässä voita.
Lisätään kasvislientä tarvittava määrä.
Keitetään ja haudutetaan.
Tarjoillaan smetanan kanssa.
Juomat saatte keksiä itse. Samoin leivät.
Tämä ohje on viitteellinen. Ainoastaan punajuuret ovat välttämättömiä borss-keitossa.
Keiton väriin voi vaikuttaa kokeilemalla porkkanoiden määrää suhteessa punajuuriin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Tätä soppaa ei suositella seurakuntien kirkkokahville. Joku voi ahdistua väristä ja jopa valittaa arkkipiispalle Kuopioon tai piispalle Helsinkiin.
Kuulen jo hygieniapassisten emäntien ja muiden kuorolaisten äänentapailua.
Post a Comment