Monday, September 13, 2010

Puistopuusta Veistoksiksi Turun kirkkopuistossaYlläoleva teos: Timo O. Nenonen, Ilman liikettä. Vuorijalava 2010.


Tässä siis lisää ilman asianmukaista lupaa otettuja kuvia näyttelystä Puistopuusta Veistokseksi. Taustalla: Lumo-keskus Koroinen 16.8. - 5.9.2010. Teokset ovat näytillä 30.9.2010 saakka.

Oikealla oleva teos: Laura Pohjola, Pikkurilli. Vuorijalava 2010.

Veistos on yksi suosikeistani. Siinä on hellyttävää optimismia syksyisen harmaassa tihkussa. Eilen kävelimme Tuomiokirkon ohi ja huomasimme että Tuomio-kahvilan ovi oli auki. Olisimme juoneet tuomiokahvit Irja Askolan piispaksi vihkimisen kunniaksi. Kahvi oli loppu ja se olikin kirkkokahvi-tapahtuma, selitti nainen tiskin takana. Sitten minä yllytin jäykkäilmeistä porukkaa katsomaan puupatsaita puistossa. Luterilainen jähmeys palasi kertaheitolla mieleeni ja pakenin paikalta. Niin murtui viimeinen taantumuksen linnake naisten suhteen kun Irja Askola valittiin piispaksi. Yliopisto on ollut toinen linnake. Ovatko molemmat piilosuvaitsemattomia jatkossakin?
Naisen väki on vaarallinen.

Alla oleva veistos Ilman liikettä voisi olla Ilmanliikettä. Ehkä kuitenkin mato tai toukka on liikkumaton tarkkailija. Jopa niin, että en aluksi edes huomannut sitä.
Teokset ovat näytillä 30.9.2010 saakka.

1 comment:

quijote said...

Unohdin katoliset ja ortodoksit. He ovat niin kiinni traditiossa ettei heillä ole yhteiskunnallista merkitystä maassamme koska ovat vähemmistö-asemassa. Muualla voi ollakin.