Thursday, September 9, 2010

Hetket ja harharetket


Turussa on tehty ilkivaltaa Buddha-temppelille. Minusta teko on tuomittava. Vandaalit ovat liikkeellä muuallakin maailmalla. Floridassa fundamentaali kristitty pappi joukkoineen uhkaa polttaa Koraaneja, muslimien pyhiä kirjoja. Kirjarovioista on ennenkin alkanut isompia paloja. Amerikan Yhdysvallat taantuu ja piskuinen Suomi piipertää perässä.

Aamulla kuuntelin energiapoliittista keskustelua radiosta. Aloin pelätä kotikyläni pienen suon ja kauniin erämaajärven puolesta. Jos suo otettaisiin energiakäyttöön, seuraisi auttamattomasti järven tuhoutuminen. Työllisyysnäkökohdat olisivat varsin huterat, ainakin paikallisille ihmisille. Olen vakavasti sitä mieltä että meitä kustaan silmään näissä energia, verotus ja työllisyysasioissa. Juovuttaako valta vihreätkin Kataisen hovitytöiksi ja pojiksi? Itse aloin epäillä yliopistoaikoinani vihreiden oikeistolaistumista kuunneltuani vihreän opiskelukaverini puheita. Minusta hänen olisi pitänyt olla mielipiteidensä perusteella kokoomuksessa. Hän halusi puhdistaa vihreät leuhottelevista idealisteista. No, vihreät ovat nyt oikealla ja politiikka sen mukaista.

Harharetkeni vihreissä päättyi jo ennen viime vaaleja. Palaan vasemmistoliittoon takaisin. Tiistaiseuran ortodoksitädit kauhistuvat sillä heidän mukaansa romanialainen kirkkoherransa vihaa kommunisteja ja ryssiä. En ole kumpaakaan.

No comments: