Friday, May 15, 2009

Taitolaji


Karjalan piirakoiden valmistus on taitajien laji. Tänä aamuna suvun matriarkka opasti meitä piirakan tekemisen saloihin. Uunin lämmitys on tärkeä ja tarkka toimitus, täytyy olla juuri sopiva lämpötila paistamiseen. Mitään ei tehdä sattumanvaraisesti, vaan kaiken täytyy olla sopivasti sihdattua. Sitten ripaus mystiikkaa ja tuloksena on suussa sulavaa ruokaa. Karjalan piirakoiden teollinen valmistus pitäisi lailla kieltää, tai nimi muuttaa, sillä ne eivät ole sukuakaan oikeille Karjalan piirakoille. Kansainvälisyys on mukana meillä tässäkin sillä valkoviini sopii hyvin Karjalan piirakoiden kanssa.

Kaiken tämän jälkeeen voikin sitten mennä raikkaaseen kevätsäähän kävelemään.

Ilma on kuin morsian, kolean sorttinen.

1 comment:

Liisa said...

Makoisan ovat näkösiä. Pitäsköhän...? vain söittäpä jo tietysti kaikki niine vinnilöineny.