Monday, May 25, 2009

Portsa on kaunis ja viihtyisä


Kävelimme illalla Portsassa. Portsa on viihtyisä juuri sellaisenaan. Se ei kaipaa pikkusievää koristetta. Portsan ihmiset ovat omaleimaisia eivätkä he tarvitse muodikasta yhteisöllisyyttä joka ei edes istu sen luonteeseen. Sillä on oma yhteisöllisyyden muotonsa ja se riittäköön.

Luin Turun Sanomien mielipidesivua viime sunnannuntailta. Kirjoitus käsitteli Portsan yleisilmeen puleerausta ja yhteisöllisyyttä. Luin kirjoituksen moneen kertaan ja, en kyllä ymmärrä mitä siinä oikeasti ajetaan takaa. Pitäisikö kirjoittajan mielestä Portsasta tehdä keskiluokkaisten, maksukykyisten ja innotiivisten ekonomien juppilähiö? Pitäisikö siihen käyttää kulttuuripääkaupungin rahoja.

Portsa on yksi Turun puutaloalueista.

2 comments:

Anonymous said...

Kuten kuvastasi ilmenee rehottaa pihoilla lähes puolivillejä risukkoja, pihat eivät ole päällystettyjä siisteiksi. Kaiken huipuksi pihan läpi on johdettu avonainen hulevesiviemärikin!

Anonymous said...

Hulevesiviemäri on kaupungin päätön keksintö rahastaa.

Portsan yhteisöllisyydestä sen verran että se oli kyräilevää kaikkea vierasta ja uutta kohtaan. Silmätikuksi valikoitui oudot ihmiset. Ja ne jotka toimivat näkyvästi taloyhtiöiden parhaaksi.

Isännöitsijät olivat tomppeleita. Talon katto vuoti useasta kohtaa, keittiön katosta valui vettä. Isännöitsijä vaihtoi pari tiiltä, vaikka koko katto olisi pitänyt korjata. Siellä on aina ollut riitoja talojen kunnostamiseksi.
Silti fiksut taistelevat alueensa puolesta. Yhteishenkeä kyllä löytyy tiukan paikan tullen.

Vanhan Portsan imago on ollut hurja. Sitä en toivoisi takaisin.
Eikä juppius istu ollenkaan tähän kaupunginosaan.