Tuesday, December 4, 2018

Vaisteen maisemointimalli jäi pöydälle eilisessä valtuustonkokouksessa

Miksi grynderi Vaiste haluaa kaksi seitsenkerroksista kerrostaloa juuri Ratapihankatu 18 ja Läntisenpitkänkatu 16. postimerkkikaavoitus tontille. Rautatien toisella puolella olisi kyllä joutavaa tilaa rakentaa. Kyseinen alue on kaupunkikuvallisesti ainutlaatuinen kaupungissamme. Kun junat saapuvat asemalle, matkustajat näkevät kaupunkimaiseman, jossa on monikerroksellisuutta ja eheyttä. Tämä ei kaipaa Vaisteen maisemointia yhtään. Onneksi kaavamuutos jäi pöydälle eilisessä kokouksessa.Alueen asukkaat vastustavat Vaisteen mallia. Siinä tuhottaisiin alueen kulttuurihistoriallinen maisema täysin, taidemuseon, Puolalanmäen rikas rakennuskulttuuri ja vanhat puutalot, jotka saatiin sentään suojeltua.

Eikö tästä postimerkkikaavoituksesta ja maankäyttöoikeudesta voisi jo luopua. Ei tietenkään voi sanovat ahneet grynderit ja heidän juoksupoikansa valtuustossa. Demarit ja kokoomus ovat pahasta tälle kaupungille.

Kaiken kukkuraksi halutaan rakentaa parkkihalli talojen alle Louhen viereen.

Olisi pitänyt kävellä Logomon lähelle kuvaa ottamaan mutta tässä nyt kuitenkin kuvia Läntisenkadun Puolalanmäen puoleisista taloista.


Tämä on Aninkaisten sillalta.

8.12 Turun Sanomissa saimme lukea että tuolle kyseiselle tontille halutaan rakentaa tornitalo.

Puolalanmäki on vanhaa köyhälistön alutta. Siellä oli puolaamo jossa oli töissä naisia lähes orjapalkoilla. Nykyään paikka on monipuolisen kaupunkirakentamisen alue. Läntisen kadun puoleisen rinteen talot ovat kaksikerroksisia, harjakattoisia puutaloja. Muutama vanha kerrostalokin on joukossa.

Läntinenkatu 12.

Puolalanmäkeä


Taidemuseon lasinen uusosa.

No comments: