Thursday, December 6, 2018

Joulukuun 6. 2018

Turun vltuusto päätti äänin 20 - 43 myydä 23 sosiaali ja terveyshuollon kiinteistöä (seitsemän tonttia) ruotsalaiselle pääomasijoittajalle 130 miljoonalla. Joitakin valtuutettuja oli kuulemma pelotaltu jos äänestää väärin. Myyntihinta on liian pieni, olisivat vaatineet hieman enemmän kun kerta kauppahenkilöiksi rupesivat. Tämä on isänmaan parturointia ja turkulaisten kusettamista.
Ovatko valtuutetut laskutaidottomia, vai oliko tässä kaupassa jotain mitä ei tiedetä.

Itsenäisyyspäivän aamu valkenee hiljaa.

Ihmisten eriarvoisuus näkyy. Mahtavatko esivaltamme korkeimmilla paikoilla olevat tietää miten syrjäytetyt ja näkymättömät köyhyysrajan molemmin puolin elävät. Kun jokapäiväiset elämään kuuluvat tarvikkeet käyvät valinnaiseksi, koska rahat eivät riitä edes välttämättöminpään. Leipäjonot ja nälkä olivat 1918- sodan jälkeen tuttu näky. Tuttu näky se on nytkin, Tuomiokirkon edessä olevalla torilla, tämä on hetkellistä helpotusta, tarpeellista kaikkien leikkausten ja kurjistamisten aikana.

Tämän ajan Suomessa lapset ja nuoret ovat eriarvoisia keskenään. Miettikää sitä ihan vakavasti.

Lonttisissa ei ole montaakaan lipputankoa. Tässä bongasin yhden lipun ja harakanpesän. Harakkaemo on loistava sisustaja; isäharakka rakentaa risukasan näköisen pesän, äitiharakka sisustaa hyvin. Näin sanoi harakoiden tutkija.

No comments: