Wednesday, December 12, 2018

Jouluikkuna I


Kahvila Elvina Turussa on taas kerran saanut jouluikkunaansa hienon somisteen. Raunistulan hiiret ovat pääosassa. Liukuhihna kuljettaa paketteja, hiiret ahertavat.

Ikkunakuvia on kolme, isoimman ikkunan kuvaaminen oli haastavaa koska vastapäinen talo heijastui häiritsevästi. Siitä en saanut kuvia joita kehtaisi näyttää.

Elvina on yliopistonkadulla, aivan kauppatorin lähellä. Kauppatori oli hiljainen ja työmaa oli seisahtuneen oloinen. Ortodoksisen kirkon pihalla oli autoja ja vihreäliivisiä ihmisiä. Kävin sisällä sytyttämässä pari tuohusta. Siellä soi kaunista ja harrasta laulantaa. Tunnelma tuntui olevan kiiren tuolla puolen.

Ilta hämyistyy ja nyt olisi aika sytyttää ulkokynttilä pihalle. Jäälyhtyjä en ole saanut enää moneen vuoteen.


Ymmärrän niitä ihmisiä jotka matkustavat jouluksi pois kotimaastaan. Joulu on raskasta aikaa jos on raskaita muistoja. Yksi tuttava kertoi aikoinaan että hänellä on kauheita muistoja sukujouluista. Hän joutui nukkumaan isänsä(pappi) ja äitinsä (opettaja9 kanssa, sillä sukulaiset olivat yötä heillä. Hän pelkäsi koska isä ja äiti tappelivat äänettömästi sängyssä ja isä kuristi äitiä. Joulu ei aina ole hyvä, lämmin ja hellä.

Jouluun on enää kymmenen päivää!

No comments: