Friday, December 14, 2018

Linnateatterin kohtalon hetket

2003 perustettu Linnateatteri vanhassa Kivipainontalossa, Linnankadulla, on vaikeuksissa. Luin Kulttuurilautakunnan puheenjohtajan Janina Anderssonin selvitystä ja mietin että eikö keskittäminen olisi mahdollista. Teatteri toimii ainakin kolmessa eri paikassa ja vuokriin menee paljon rahaa. En ole teatteritalouden asiantuntija mutta ehkä kannattaisi miettia onko teatterin hajottaminen moneen eri pisteenseen järkevää. Kun Dominon remontti on valmis Vanhan Kivitalon tilasta luovutaan. ( Toivottavasti taloa ei pureta)
Janina Anderssonin mukaan kun taiteen rahoitusjärjestelmä uudistuu, toivomme saavamme lisää valtion rahaa Turkuun. Siksi satsasimme sellaisiin tahoihin joiden toiminnalla on mahdollista päästä pysyvämmän valtiontuen piiriin. Turussahan on monta teatteria. Hyvä niin että jatkossakin on.

Itse muistan taka vuosista Turun Lapsi ja Nuorisoteatterin joka toimi Kivipainontalon pohjakerroksessa. Purkkatehtaan toimitusjohtaja Rene´Laureenin luotsaama teatteri, en tiedo kuka sitä mahtaa luotsata nykyään.
Lapsi ja nuorisoteatteri on tehnyt paljon hyviä produkstioita ja uraa uurtavaa työtä nuorten syrjäyttämisen estämiseksi. Toivottavasti pohjakerroksen teatteri saa jatkaa, tarkotan että talo on suojeltu toivottavasti, Turussa ei voi olla mistään varma.No comments: