Wednesday, November 29, 2017

Piispallinen halaus ja muita huomioita

Sytytin kynttilän vanhaan tallilyhtyyn ja vein mustaan ja märkään yöhön. Olimme saunassa Nummenpakalla ja saappaiden alla litisi ja lotisi. Vettä on riittänyt kyllä. Sateessa kävely on terveellistä. Ilma on puhdasta ja iholle hyväksi.

Juha Hurme sai kaunokirjalloisuuden Finlamdian. Hyvä valinta. Palkinto on rahallisesti liian pieni, saisivat nostaa 100 000 euroon. Runo-Finlandian voisi myös perustaa sillä lyriikka on kirjallisuuden arvokkain laji. Kaikenlainen runous on hyväksi. Merkillistä miten kirjallisuudessa löytyy yhä oikeassa olijoita, Oksasia, ( En tarkoita Sofi O:ta) jotka määräävät että pitäisi olla vain ja ainoastaan heidän kanssa samaa mieltä runoudessa. Sellainen on kaventavaa ja typistävää ja tyhmää.

Tein Hidegard Bingeliläisen hermo ja voimaannuttamispipareita. Niissä oli ytyä. 1100- luvulla niitä sai ainoastaan apteekista. Heti tuli voimaantunut olo. Piispamme Ambrosius, Helsingin metropoliitta, jää eläkkeelle joulukuun viimeinen päinä. Hän sai läksiäislajaksi kirkolliskokouksessa hienointa punaviiniä ja hienot sukelluslasit. Viisaana ihmisenä hän ei yhdistä näitä lahjoja, sukeltaminen sujuu paremmin ilman viiniä. Leo ja hän halasivat veljelliseti ja mieleeni tuli eräs poliittinen kuva menneiltä vuosilta. Arkkipiispan istuin siirtyy Helsinkiin. Se ei nostata minussa intohimoja.

Turun ortodoksinen seurakunta on lähettänyt Toriparkki yhtiölle valituksen. Se on aiheellinen. Toriparkki oy väittää että kirkolle ei tule (muka) vaurioita koska he rakentavat kauempana. Kuitenkin kirkko on paalutettava sillä kirkkorakennuksen vajoaminen on muutaman millimetrin luokkaa vuodessa. Itse huomasin ylätasanteella olevan notkahduksen jo keväällä. Kirkon paalutus on välttämätöntä joka tapauksessa. Seurakunta ei pysty sitä maksamaan, joten pahalta näyttää.
Toriparkista ovat jättäneet muistutuksen kaksi muutakin instanssia. Huomenna torstaina on rakennusviraston kokous ja siellä joko rakennuslupa heltiää tai ei. Toivottavasti ei. Riskejä on hieman liikaa.

Turussa +4,8 lämmintä. Tihkusadetta ja märkää.

No comments: