Monday, November 25, 2013

Naisten kesken IV


Mitä ihmettä sinä täällä teet? Vahtimestarin suu loksahti auki kun hän avasi oven "Toikkiksessa" sunnuntai aamuna. Hän oli tullut noutamaan kotiavaimiaan jotka oli unohtanut sinne. Pomo nyökkäsi päällään sanomatta mitään patjahuoneen suunnalle. Taru Ritvanoksa kurkisti pelokkaasti ulos ovesta. Hänen vasen silmänsä oli musta ja toinen kasvon puolikas oli mustansininsenkirjava.

Hän soitti minulle yöllä sanoi pomo vaivautuneena. En keksinyt muutakaan paikkaa ninne kätkeä hänet. Mies on hurjana, se mustasukkainen hirviö. Vahtimestari ajatteli että taidan tuntea sympatiaa miestä kohtaan. Tunnen taustat liian hyvin että alkaisin uhrimenoja järjestelemään.

Kai ymmärrät pitää suusi kiinni tästä? Pomon ilme oli vaaniva ja uhkaileva.

Totta kai hän ymmärsi. Ei haluttanut saada niskaansa kokoomuksen naisia ja kulttuurilautakuntaa. Alkoholilla lienee ollut osuutta asiaan ja mies ei varmasti ollut ollut ainoa kupinkumooja tässä tapauksessa.

Toivon että hän korjaa luunsa maanantai aamuun mennessä jonnekin. Ihan sama minne. Maanantai aamuna tulee lastentarhan opettajat kokoukseen tänne, enkä halua mitään elävää materiaalia käsiteltäväksi.


Taru R. räytynyt juoppo ja kokoomuksen sammunut tähti tärisi ankarassa krapulassa ja kerjäsi ryyppyä Ihan mitä tahansa.
Vahtimestari tarkisti siivoojan "lääkekonjakki" kätkön. Ei ollut kuin tyhjä vinettopullo. Sijainen oli juonut konjakit näämmä.

Soita Marulle. Sen mies on merillä ja taatusti baarikaappi täynnä. Maru itse ei juo vettä ja vihreää teetä väkevämpää.

Marun puhelin soi puujugend-talon keittiössä. Tämä on hätätapaus. Tuo kanjakkia tai ihan mitä tahansa "Toikkikseen" Taru tekee kuolemaa! Pomon ääni oli dramaatinen kuin italialaisella opperadiivalla. Maru ajatteli että mikä kokoomuksen akkojen trokari minä ole, ja rakas merikapteenini ei kyllä pitäisi tästä yhtään. Maru kuitenkin oli lähimmäisen rakkauteen taipuvainen ja meni konjakkijämät pullossa Toikkikseen.

Taru sieppasi pullon tärisevin käsin huulilleen ja särpi konjakkia kuin elämänvettä. Maru lähti matkoihinsa ja tuumi että orjia on monenlaisia ja minä olen yksi heistä.

Kun vahtimestari maanantai aamuna saapui, Toikkis oli siivottu. Ainoastaan hienoinen konjakin aromi leijui nenään. Hän avasi ovet ja ikkunat selälleen. Läheinen makkaratehdas työnsi rasvasumua sisälle.

No comments: