Monday, November 11, 2013

Myytävänä puutaloasunto ja muuta hämärää


Kannattaa olla varuillaan kun myyntiin tulee remontoitava tai valmiiksi remontoitu puutaloyksiö hyvällä sijainnilla tai kokonainen talo tai peräti kaksi taloa. Minulla on faktaa kaupoista, joissa rakennusliike on ostanut huonokuntoisen puutaloasunnon. Huoneistolle ei tehdä mitään, ja kohtuullisen ajan kuluttua asunto on uudelleen myynnissä. Nyt hinta on tuplaantunut. Miten laajaa tällainen keinottelu on? Miten suuressa määrin kiinteistövälittäjät ovat mukana tällaisessa toiminnassa? Näistä asunnoista ei ilmoiteta julkisessa myynnissä, ne menevät suoraan rakennusfirmoille.

Kohtasin Lonttisissa liikemiehen joka kyseli tyhjillään olevista huoneistoista taloyhtiössämme. Yksi huoneisto hänellä jo onkin näpeissään.

Vanhat dementoituneet tai hoitokodissa olevat vanhukset, jotka eivät enää ole oikeustoimikelpoisia, eikä heillä omaisia ole, toivottavasti ovat näiden keinottelijoiden ulottumattomissa. Tuli epämiellyttävä olo Portsassa kävellessäni, sillä samainen puutalojen metsästäjä alkoi tivata mitä minä siellä tein. Sanoin katselevani puutaloja ihan ilokseni ja mielen kohentamiseksi. Mies tarjosi kyytiä Lonttisiin. Ilmoitin nauttivani kävelystä sumuisessa säässä.

Täällä on hienoja puutaloja. Vesivahinkoja sattuu ja viemärit tulvivat alustoihin Ehkä hän kyttäsi jotain "remontoitavaa" vesivahinko tulva-asuntoa halvalla. Asuntoa, jolle ei tekisi mitään, vaan myisi sen kaksinkertaisella hinnalla jollekin romantikolle, joka maksaa kituuttaa vuosia korjatessaan ja kuivatessaan laiminlyöntejä.

Tänään on Turussa aurinkoinen aamu.

No comments: