Friday, February 29, 2008

Sorsat uivat räntähattu päässä kevääseen



Junan ääni tiettyinä tunteina tarkempana kuin kello. Asunto muuttuu pieneksi ajaksi junan rytmiin. Kuvittelen olevani matkalla mukana. Helsinki ei kiinnosta. Sillä on etapin arvo Pietariin tai Tallinnaan. Helsingistä koohotetaan aivan liikaa. Helsinkiläisyys ei ole arvo sinänsä.

Ei minun pitänyt Hesasta puhua. Kaikki Suomen kaupungit ovat pieniä ja kotoisia.
Turku luulee olevansa jotain. Ei se ole mitään erityistä. Brahen puistossa vanhat jalavat kaatuivat taannoin kuin veteraanit. Kirkon kello löi lyöntejään ja minä laskin päässäni kirjaimia. Pyhiinvaeltajat ovat matkalla Uuteen Valamoon. Viikoloppuna ei kirkossa ole ihmisiä sitäkään vähää. Köyhät, sairaat ja kärsivät eivät ole toivottuja. Joidenkin mielestä he ovat epämiellyttäviä. On sitten taannuttu Jeesuksen ajoista, mitä ihmisten kohteluun ja kohtaamiseen tulee. Ehkä pitäisi perustaa oma kirkko rutusakille etteivät keskiluokan päiväunet häiriintyisi. Pappi kyllä olisi valmiina.
---
Elokuva-arkiston nimi on muutettu käsittämättömäksi KANSALLINEN AUDIOVISUAALINEN ARKISTO nimiseksi. Onneksi kulttuuriministeriön virkamiehet eivät valitse elokuvia kerhoomme. Taso on ollut huikea ainakin Turussa. Julian kulmasta käännyn rantapolulle. Sorsat uivat räntähatut päässä. Minusta on tulossa erakko, enkä pidä sitä pahana asiana.

No comments: