Monday, February 25, 2008

Kotinsa näköinen ihminen

Kotinsa näköinen ihminen on jotenkin mielenkiintoisempi, kuin ihmisen näköinen koti. Asuntoa etsiessä kannattaa pitää mielessä huoneiston tai talon tunnelma, miten se ottaa sinut vastaan. Toinen asia on sitten hinta ja asunnon kunto. Jos kaikki osuu kohdalleen olet onnellinen asunnon omistaja.
Harrastan numerologiaa. Kaikki tärkeät lukuni ovat 3, 6, 9, sekä karmanlukuni 4. Jostain syystä olen asunut asunnoissa joiden numerot yllättäen ovat 3, 6 ja 9. Karmanlukuni oli opiskelijanumeroni summa jaettuna pienimpään lukuun. Kovaa työtä ja lujaa kivijalkaa.

Kotinsa näköisen ihmisen asuntoja osuu silloin tällöin kohdalle ja joskus niitä tavatessaan haikailee niihin asumaan. Yhtä kotiani olen jopa rakastanut. Valitettavasti vain taloyhtiö oli niin riitaisuutta ja pahansuopaisuutta täynnä, että sivullistenkin asuminen oli työlästä. Onneksi asunnossa oli piikojen rappukäytävä josta pääsi kadulle, eikä tarvinnut kulkea pihan läpi. Joskus vain käy niin että talossa syntymästään asti asuneet alkavat pitää koko taloa omanaan ja kaikkiin uusiin asukkaisiin suhtaudutaan epäluuloisesti. Kaikesta huolimatta olen kaivannut juuri tätä asuntoa. Lautalattiaa, kirjahyllyseiniä, kaakeliuuneja ja ruutuikkunoita.

En juurikaan innostu sievistä asunnoista. En ole koskaan ymmärtänyt olohuoneen ideaa. Ennen vanhaan tuvat olivat monitoimitiloja ja toimivia sellaisinaan. Koti oli toimiva, ei ylisiivottu näyttelypaikka. Mitä sellaisella tekisinkään, sillä koti on asujia varten, ei satunnaisia vieraita.

No comments: