Wednesday, February 13, 2008

Pääsiäiseen on vielä aikaa

Sataa vettä. Maa mustaa marrasta. Sulan veden luonnoton musta silmä tässä ajassa, pitäisi olla jäätä. Mikään ei pidä paikkaansa ilmojen suhteen ja muutenkaan. Elämä kohisee ohi ja hipaisee kylmällä kädellä; pääsiäiseen on vielä aikaa.

Kuka rakentaisi kirkon pääsiäistä varten.
Pääsiäiseen on vielä matkaa.

Aurinkoa tuokio tuntuu ylelliseltä. Vartti räntää ja tuulta. Tämä huoneisto jättää jäähyväisiä. Kaikista ovista tuulee muutoksen mieli; älä kiinny esineisiin. Kaakeliuunin kauneutta minä kaipaan.

Hautausmaan kappeli seisoo paikallaan. Kappelia kannattaisi hyödyntää rukouselämässämme. Ulottuuko neuvoston pitkäkäsi tännekin. Yksityisen suvun omistamassa kappelissa on seurakunnalla ainoastaan käyttöoikeus. Alttarimaalaus varisee alas. Ei ole hyvä että Jeesuksen olemus muuttuu klovniksi ja lopulta valuu lattialle. Oven päällä oleva lasimaalaus on rikki. Se on oikea lasimaalaus, tehty huolella taiteensääntöjen mukaan. Kuka nykyään osaisi tehdä uuden? Osaisi kyllä, mutta kuka maksaisi, sillä rahasta puhutaan kirkkokunnassamme turhan paljon. Rahaa löytyy kyllä, jos kohde on "tuottava" ja miellyttää materialistin silmää.

Arkangeliin on vielä matkaa, mutta "Arkangelinaika" on täällä juuri nyt.

No comments: