Saturday, March 13, 2021

Leppeän kevään tuntua kaupungissamme

Ortodoksisen kirkon porrastasanne pitkästä aikaa syynissä. Porraskivi on luisunut ja eroa on kymmeniä senttejä vieraiseen kiveen.
Portaat ovat irronneet seinästä ja kallistuneet kadun suuntaan. Kuvia voi klikata isommaksi kuvan päältä.
Sää oli keväisen leppeä ja mukava. Vettä kaduilla ja tuuli lämmintä. Hapankaalin myyjä Hämeestä oli paikalla. Sanoi tulevansa taas ensi launtaina.
Porrastasanne rakoilee ja painuu.
Porrastasanne yleisessä katsannossa takaa huomaatte tyhjän tilan se on vajonnut ja karannut seinästä. Viimeisessä kuvassa näkyy selvösti muutos reunakivetyksen liikkeestä. Kirkko pn koromam vuoksi lähes täysin kiinni, ainoastaan yksittäiset rukoilijat ja tuohusten sytyttäjät käyvät sisällä. Viimeisimmän suosituksen mukaan kuusi ihmistä kerrallaan turvavälit huomioiden. Tunnen myötätuntoa kerjäläisiä ja muita syrjittyjä kohtaan. Olen kokenut Turussa aikoinaan jopa rasistista ja etnistä syrjintää. Itäsuomalaisuus ja karjalaisuus lasketaan täällä vammaksi. Osa luovan toiminnan ohjaajista kävivät pääsiäisyön messussa herjailemassa ortodokseja. Yliopiston yksi Tuomas pilkkasi isä Petrin karjalaista aksenttia. Pohjalainen aksentti ei ole yhtään kauniimpi kuin karjalainen tai savolainen tai mikä tahansa aksentti. Nyt pääsiäisyön palvelusta ei ole koronan vuoksi.

No comments: