Monday, June 8, 2020

Purkupeto jyrsii maisemassaAamun ensimmäinen kaupunkimaiseman purkupeto hommissa. Matkalla kauppaan näin miten pedon leuat iskivät kohteeseen. Tuleekohan tuosta muurikerrostalosta u-kirjaimen muotoinen muuri jonka sisällä on maksimoitu määrä korkeita kerrostaloja. Kirkkotiellä on melkein valmis muurikerrostaloalue, ei vihreän vihreää puuta tai voikukkaa edes. Tässä Lonttisten muuritalohankkeessa kaadetaan kaikki puut ja voikukat ja muu vihreä pois mutta ainahan voi vihren siirtää talojen katoille. Jos on korkeanpaikankammo niin ei lohduta yhtään. Viheralue, pienikin, on terapeuttinen ihmismielelle.

Sinisentalon puolustajille kerrottiin täytenä totena että Koulukadun liikenne on niin voimakasta, ettei siinä voi asua puutalossa. Täyttä kukkua, Koulukadulla asutaan puutaloissa ihan hyvin ja korkeatasoisesti. Helsingintien tai kadun liikenne on kovaa tiettyina aikiona mutta kukaan ei ole maininnut ihmisen siitä kärsivän. Kieroa informaatiota jolla saatiin sinisentalon purkulupa kulttuuripääkaupunki vuoden aluksi ja myös purettiin näyttävästi.

Tässä kaupungissa on kyllä tilaa puutaloille, puille, kukille, lapsille ja ja kaikelle inhimilliselle elämälle.. Mistä ihmeestä tämä puistojen tuhoaminen ja liian ahtaasti rakentaminen kertoo. Minusta se kertoo virheellisestä miljööajattelusta; Turku ei ole metropoli, jonne ryntää suuria joukkoja asumaan. Tämä on, ja pyysyy, maaseutukaupunkina.

No comments: