Thursday, June 11, 2020

Aleksandran puistoon ortodoksisen kirkon molemmin puolin isoja rakennuksia tulossaSalamankulmankaava. Tästä oli puhetta jo vuosi sitten.Pankin talo ja vuokratalo luultavasti poistuu kaupunkikuvasta. Tässä on torilta katsottuna oikealla eli Liedon Säästöpankin talo ja puiston osa.


Samaa puistikkoa kirkon ikonostasian kulma näkyy hieman.

Aleksandranpuistoon, ortodoksisen kirkon molemmin puolin suunnitellaan isoja rakennuksia. Suunnittelijana on arkkitehtitoimisto Schauman. Havainnekuvan mukaan rakennukset ovat massiivisia ja kirkon "pietarilainen aita" puuttuu kuvasta. Kaipa suunnittelijat tietävät että kirkon tontti on valtiovallan lahja seurakunnalle. Olisi kiva tietää miten ortodoksi seurakuntaa on tiedotettu asiasta. Kirkko olisi syytä paaluttaa ja korjata ennen uusrakentamista. Uusrakentaminen edes auttaa vajoamisia ihan varmasti.


Kävin torilla ja katselin kirkkoa. Rispailee murtumia ja sopii odottaa että kirkko tuetaan ja portaat korjataan.

Ostin torilta sinisiä kukkia ja ison Karjalanneidon.


Tääsä näkyy Salamankulman S-Pankki. Noilla huudeilla oli vanha tuhottu yliopistrakennus. Liedossa oli ollut tiedotustilaisuus tuosta Salamankulmasta ja rakennussuunnitelmista. puisto kuulemma har venee melkoisesti.

No comments: