Wednesday, September 11, 2019

Kummisetiä ei pidä suututtaa...

Kummisetiä ei pidä suututtaa! Keijo Ketonen.

Minun mielestäni elämme pohjoismaisessa demokratiassa johon eivät kummisedät kuulu. Ketonen kohdistti tuolloin (1970-1980) vihansa kansalaisliikkeisiin, rakennusten suojelua ajaneen Enemmistö ry:n ja kaupunkilaisten päälle. Myöhemmin vihasta on saanut osansa Meidän Turku ry.

Turussa on ennenkin järjestelty valtuuston voimasuhteita uusiksi kun porvarien tavoitteet ovat vaarassa epäonnistua. 1980-luvulla oli valtuustossa vasemmistoenemmistö, kaksi demaria loikkasi kokoomukseen jotta kokoomus sai tahtonsa läpi. Tuolloin Vappuna Varsinaissuomalainen osakunta julkaisi Turun Sanowat vappulehden. Siinä seikkailivat Taru Leskenlehti poikiensa Tupun ja Lupun kanssa. Lehdessä oli myös käännös Juliet Jonesin sarjakuvalehdestä Kirsti Smolanderin sydän sarjakuvassa annettiin ymmärtää että Keijo Ketonen olisi maksanut Smolanderin vaalivelat. Ketonen raivostui ja haastoi osakunnan oikeuteen ja hävisi jutun. Ketoset kantoivat kaunaa ja harrastivat osakunnan ilmoitusten boikotointia. Turun Sanowien ja Nyky Turun Sanowien tuloilla perustettiin edelleenkin toimiva Osuuskunta Turun Kirja Kahvila.

Kulttuurikuppila Hämeen Portissa taputettiin Kirsti Smolander ulos. Kuten loikkareille yleensä käy, myös Smolanderin poliittinen ura hiipui.

Vähän myöhemmin kokoomus ja demarit löysivät toisrens ja niin oli aseveliakseli valmis.

Kukaa julkaisisi taas Turun Sanowien nykyisen päivityksen. Ketkä kaikki mahtavat olla Turun Sanomien mustallalistalla nykyään.

Turun Sanomien Kulttuuritoimitus on mielenkiintoinen paikka.

No comments: